7. 4. 2013.

Zabranjeno pušenje: "Boško i Admira", sarajevski Romeo i Julia, oživeli (spot)

Kultni sarajevski bend Zabranjeno pušenje snimio je spot za pesmu "Boško i Admira", a premijeru možete pogledati i OVDE!

Pesma "Boško i Admira" je najavni singl novog, desetog studijskog, albuma Zabranjenog pušenja čije objavljivanje je planirano za septembar 2013. godine. Pesma govori o istinitoj i tragičnoj ljubavi dvoje Sarajlija, Bošnjakinji i Srbinu, koji su rođeni iste godine, o njihovoj bezgraničnoj ljubavi otkako su se upoznali u srednjoj školi i o tome kako ih različitosti, ljudska zloba, rat pa čak ni smrt nisu uspeli rastaviti.



Dok su zajedno pokušavali napustiti opkoljeni grad, sarajevski Romeo i Julija, su ubijeni 18.5.1993. godine na Vrbanja mostu. Snajperski metak pogodio je Boška koji je izdahnuo. Drugi metak je pogodio Admiru. Smrtno ranjena dopuzala je do svog ubijenog momka, zagrlila ga i izdahnula.
- Pomalo tamni priča o Bošku i Admiri, stoga smo odlučili snimiti pjesmu. Ona je ujedno i neka nada za našu zemlju da u toj priči nađemo izlaz. Sama ideja je simbolična i metaforična, a govori o tome da je ljubav uistinu ispred svega. Snimanje spota je bilo nevjerovatno iskustvo i zbog izuzetnog reditelja koji je i sam duboko ušao u tu priču i mjesecima radio na spotu, sa željom da pronikne u svaki detalj. Stoga vjerujemo da će spot biti vrhunski i da će energija i ljubav biti jako primjetni. Pjesma i spot su urađeni uz odobrenje Boškovih i Admirinih roditelja. Kada sam se sreo s njima imao sam veliku tremu, ali oni su, zaista, odmah pristali i dali svoju podršku. Ja sam sve ovo iz srca radio i vjerujem da će dirnuti Sarajlije, ali i mnoge ljude u BiH i nadam se da se neće završiti na tim granicama, jer ovo je svjetska priča, rekao je Sejo Sexon.

Autori pesme "Boško i Admira" su Mario Vestić, Sejo Sexon i Toni Lović. Producenti pesme su Toni Lović i Sejo Sexon, a pesmu je masterizovao John Davis (Metropolis Mastering London). Spot je sniman od 20. do 23.3.2013. u Sarajevu, a glavne uloge pripale su Ajli Hamzić (Admira) i Junuzu Elkazu (Boško).

Нема коментара: