7. 4. 2013.

De la Soul: Konačno novi singlovi

Nakon devet godina potpune tišine momci iz sastava De La Soul su najavili povratak serijom singlova koji će biti objavljivani u jednakim vremenskim intervalima - jednom mesečno
Izvor: B92

Ovaj hip-hop trio je najavio da će se prvi singl posle 9 godina zvati "Get away" i da će u narednih nekoliko sedmica biti postavljen na mreži Jjutjub i ostalim društvenim mrežama. Još uvek nije određen tačan datum objavljivanja pesme.

Jedan od članova benda Mejsio rekao je za magazin Roling Stoun, da je je pesma odličan način da se ponovo predstave publici i da mnogo toga u njoj govori o tome gde se danas nalazi hip-hop.
- Danas sve nekako zvuči suvišno. Sve zvuči isto, nema nikakvog lirskog sadržaja, sve je postalo jedan posao koji se otaljava, ništa kreativno. Mislim da će objavljivanje ovih pesama biti mnogo upečatljivije nego objavljivanje albuma u ovom trenutku i zato smo se odlučili na taj korak. Radi seo tome da smo nakupili dosta pesama u proteklih nekoliko godina. Pesma koju ćemo prvu objaviti doživljavavam kao b stranu nekog singla za koju smo snimili i video spot ovoga puta, dodao je.

Prošlog meseca De La Soul su snimali video za pesmu "Get away" koja u sebi sadrži sempl sa albuma sastava Wu-tang Clan i z 1997. godine.
- To je trebalo da odavno da uradimo, prosto me je sramota što je to trajalo toliko, ali koliko god da je trebalo vremena, uvek smo zadovoljni sa onim što ispadne na kraju, kazao je Mejsio.

Poslednji zvanični album koji je bend objavio bio je "The Grind Date" iz 2004. godine, a poslednji singl sa te ploče bio je "Rock Co.Kane Flow". Godine 2009. grupa je objavila specijalnu pesmu od 45 minuta za reklamnu kampanju kompanije Najk, pod imenom "Are You In?: Nike + Original Run'. Takođe su sarađivali sa bendom Gorillaz na singlu "'Feel Good Inc" sa njihove ploče "Demon Days" iz 2005. godine.

Нема коментара: