14. 12. 2011.

In memoriam: Miško Mihajlovski - Miško D Boj

S obzirom na potpunu zapušenost svakolikim, najčešće bespotrebnim i besmislenim, informacijama prosto je neverovatno da je internetu kao "velikom bratu" svih vesti (uglavnom ružnih) promakla potpuno još jedna strašna istina - 2. decembra zauvek je ovaj svet napustio legendarni beogradski partimejker - član kultne Kozmetike i suosnivač, pa moglo bi se reći, revolucionarnih D Bojsa

Kao odgovor na pojavu novog talasa, početkom 1982. godine u Beogradu nastaje neobičan duet D' Boys koji su činili Predrag Jovanović Peđa (gitara i vokal, rođen 1950. u Kruševcu) i Miško Mihajlovski (udaraljke i ritam mašina, rođen u 1948. u Beogradu). U početku su se zvali Peđa i Miško, pa Oksižen, dok se na kraju nisu odlučili za D' Boys, na predlog Dubravke Marković i njenog tadašnjeg dečka Srđana Gojkovića Gileta.


Miško Mihajlovski je pre D' Boysa bio u ekipi okupljenoj oko grupe Kozmetika i časopisa "Izgled". Početkom 1982. godine Peđa se vratio u Beograd i odlučio da se uključi u muzički život. Posle sešn svirke na otvaranju izložbe stripa Igora Kordelja u beogradskom SKC-u u proleće 1982. godine Peđa i Miško počinju sa zajedničkim radom.


Prve pesme su im na nivou minimalističkih muzičkih skica, a u njima apologetski veličaju žurke i provod što i potvrđuje prvi singl sa pesmama "Mi smo D' Boys" i "Plave oči, crna ljubav".
Od 1987. sarađivao sa Bebi Dol.

1 коментар:

Brian Rasic је рекао...

Slava mu! Brian Rasic