14. 12. 2011.

NME: Kad oni pevaju, zapušite uši!

Muzički portal NME objavio listu pevača koje volimo i cenimo, a "ne vidimo da zapravo ne znaju da pevaju"
Izvor: Mondo

"Zašto Toma Vejtsa, koji zvuči kao pijani klovn, smatraju za brilijantnog umetnika"? Ovo pitanje je postavio novinar muzičkog portala koji donosi listu deset najgorih pevača svih vremena. Ideja koja leži iza ove liste je: Šta bi bilo kada bismo sve ove pevače samo slušali? Stvarno slušali?

Na prvom mestu nalazi se legendarni Bob Dilan. "Kada bi se usisivač iz 'Teletabisa' pokvario, zvučao bi kao Bob Dilan", piše Prija Elan. "Usisivač" sledi kralj popa Majkl Džekson.
"Na početku karijere, kada je bio klinac, Majkl je zvučao srećno. Kako je vreme prolazilo, njegov glas je postao pun ludih tikova, podvriskivanja i zvučao je kao da uplašeni dečak-muškarac korača niz mračne stepenice..."
Treće mesto je zauzeo frontmen benda Offspring Dekster Holand - "nepodnošljivo", četvrto Džejms Volš iz sastava Starsailors koji "zvuči kao da će da zaplače", a na petom Dafi, čiji je glas opisao kao "Lulu koju je neko nabio u flašicu 'akva libre' nakon što se nagutala helijuma iz Barbi balona".

U deset najgorih plasirali su se Mark Nofler "Džeremi Klarkson pod lokalnom anestezijom", Bili Korgan "perverznjak koji diše na telefon", Heder Smol, Ijan Broudi "pravi pevač je bio zauzet pa su pozvali računovođu" i Ejmi Li iz benda Evanescence "žena koja je ušla u prodavnicu got odeće i rešila da postane deo metal benda iz zezanja".

Нема коментара: