27. 3. 2013.

Babe: Povratak benda uživo

Žika Milenković najavljuje nastup na Long Night festivalu, i ne isključuje mogućnost snimanja novog albuma
Izvor: Mondo

Žika iz benda Babe, koji je poslednji put nastupio pre više od deset godina, rekao je uoči festivala Long Night da bendu nije bilo potrebno "posebno ubeđivanje" da bi se ponovo okupio.

- Poslednji put nastupali smo u Crepaji, 2000. godine. Imali smo novog gitaristu, nije baš išlo, i manuli smo se da se ne bismo maltretirali, priseća se Žika.
Povod za okupljanje bila je činjenica da su se organizatori "setili da ih pozovu".
- Eto, vi ste se setili da nas zovete, i vraćamo se. Očekujte dobru ritam sekciju i naše standardno prangijanje, set lista će sadržati dvadesetak pesama, rekao je Žika.
On je dodao da će najveći deo repertoara biti posvećen prvom albumu "Slike iz života jednog idiota", objavljenom pre 20 godina, ali da će se naći i poneka numera sa druga dva studijska izdanja, "Lažne slike o ljubavi" (1995) i "Slike sna i jave (Samo za ludake i buntovnike)" (1999).
Bend će na ovaj način obeležiti 20 godina od izlaska prvenca, mada frontmen priznaje da je bilo svetlih, ali i tamnih trenutaka u karijeri. - Nekada smo bili super, ali nekada i razočaranje. Videćemo kako ćemo sada proći kod publike.


Žika je dodao i da ne isključuje mogućnost snimanja novog albuma.

- Imamo svašta 'po bunkerima', možda i skrpimo nešto.
Binu će na festivalu Long Night podeliti sa slavnim Hjuom Kornvelom, a Milenković bi voleo da mu peva prateće vokale!

- Kako bih voleo da mu pevam bekam za 'Always the sun'! Ne znam da li ćemo se družiti u bekstejdžu, ali 'ladno bih izašao da mu otpevam, rekao je on.

Нема коментара: