27.03.2013.

Eric Clapton: "Old Sock"

Na krilima uspešno rasprodatog Crossroads Guitar festivala i objave velike svetske turneje, Eric Clapton objavljuje svoj 21. studijski album pod nazivom "Old Sock", kojeg je ranije najavio singlom "Gotta Get Over" na kojem gostuje legendarna Chaka Khan

"Old Sock" kolekcija je Claptonovih najdražih pesama, od ranih dana detinjstva do danas i istovremeno predstavlja njegovu zahvalnost muzici, kao i njeno dobro poznavanje.

Od Leadbelly, JJ Calea, Petera Tosha, Georgea Gershwina, pa do Hanka Snowa i Garya Moora, ova ploča slavi sve koji su inspirisali Claptonov bogati muzički život.
Zvuk albuma eksperimentiše sa standardima 1930-ih, reggae ritmovima, soul i rock žanrovima, a među obrade klasika odlično su se uklopile i nove, autorske pesme - "Every Little Thing" i "Gotta Get Over".

Uz Claptona, produkcijom su se bavili i Doyle Bramhall II, Justin Stanley, te Simon Climie.

Za snimanje ovog albuma, Eric Clapton je okupio vrhunske muzičare i svoje dugogodišnje saradnike; tu su Steve Gadd (bubnjevi), Willie Weeks (bas) i Chris Stainton (klavijature), a u studiju mu se pridružio i niz gostujućih muzičara - J.J. Cale gostuje kao gitarista i prateći vokal u pesmi "Angel", Chaka Khan ga prati u najavnom singlu "Gotta Get Over", Steve Winwood odsvirao je Hammond B3 orgulje u "Still Got The Blues", Jim Keltner bubnjeve u "Our Love is Here To Stay", a u pesmi "All of Me" kao gostujući vokal i basista pridružio mu se Paul McCartney.

Нема коментара: