28. 3. 2013.

Agata: Povratak uz "Šut kartu" (spot)

Agata je pripremila nove pesme, a za prvi singl je snimljena numera "Šut karta" u beogradskom studiju GO GO pod producentskom palicom gospodina Voje Aralice

Reč je o modernom fank ritmu, a sam tekst govori o ljudima koje susrecemo svaki dan i koji nas svojom nadobudnošću, a koja proizilazi iz njihove nazovi elokvencije i obrazovanja, iritiraju kako u razgovoru s njima, tako i putem TV/a, novina i ostalih medija. Pred nama je spot prvog singla koji otpočinje priču za novi album.


Grupa Agata je osnovana 1991. godine u Kragujevcu i do sada je izdala šest albuma (pet studijskih i jednu kompilaciju). Tokom devedesetih godina je tražila i pronašla svoje mesto na tadašnjoj pop rok sceni što je podrazumevalo stalnu koncertnu i studijsku aktivnost benda, kada su i objavljena četiri izdanja.

Početkom novog veka bend prestaje sa radom, a PGP RTS 2002. godine izdaje kompilaciju grupe. Povratnički album "Ceo život je bend", izlazi krajem 2008. za najstariju srpsku izdavačku kucu. Na njemu je prvi spot bio urađen za pesmu "Ceo život je bend", u kojoj je kao gost uzeo učešće Momčilo Bajagić Bajaga (vokal i koautor teksta), zatim slede spotovi za dva singla "Pesma za Daču" i "Samo datumi ostaju" (u kojoj je kao gost pevao duet Zvonko Pantović Čipi).

Нема коментара: