24. 1. 2011.

Whitesnake & Judas Priest: U Areni - 1. jula

Legendarni britanski bendovi su na svojim sajtovima objavili da će nastupiti zajedno u Beogradu - prvi u okviru koncertne promocije svog novog albuma "Forevermore" koji izlazi u martu ove godine, drugi da bi se oprostili od publike nakon 40 godina postojanja

Koncert u Areni će biti treći dolazak legendarnog Dejvida Koverdejla u Beograd. Koverdejl je 1978. godine nastupio u Beogradu sa bendom Deep Purple, a sa bendom Whitesnake je održao koncert na Tašmajdanu 2006. godine.

I hevi metalci iz Birmingema Judas Priest uvrstili su Srbiju među mesta koja će posetiti tokom svoje oproštajne turneje.
Opraštaju se od živih svirki nakon 40 godina, i to turnejom prikladnog naziva "Epitaph". Na zvaničnom sajtu benda piše da će u Beogradu svirati takođe 1. jula ove godine.
Beogradska arena je saopštila da će Judas Priest nastupiti zajedno sa Whitesnake, a da će bendovi na sceni biti najmanje četiri sata. Koncert će sigurno otvoriti jedna ili možda i dve grupe iz regiona čija imena će biti dopunski objavljena.
- Posle 40 godina divljanja po svetu, i širenja naše posebne muzike na sve četiri strane sveta, planiramo da se uputimo na finalni put, piše na sajtu Judas Priest.

Judas Priest je nastao 1969. godine u Birmingemu, i objavio je 16 studijskih albuma. Za sada, turneja obuhvata nastupe na festivalima u Francuskoj, Nemačkoj i Britaniji, a uskoro će biti objavljen i ostatak liste datuma i gradova koje će Judas Priest posetiti.
Cene ulaznica kao i datum puštanja u prodaju za hevi metal spektakl godine će biti objavljene uskoro!

Whitesnake potvrdio datum izlaska i pesme "Forevermorea"
"Forevermore", dvanaesti album Whitesnakea, biće objavljen 25. marta za Frontier Records, a na njemu će se naći čak trinaest pesama.
Produkciju i miks potpisuju pevač David Coverdale, gitarista Doug Aldrich, te Michael McIntyre u Snakebyte i Grumblenott Studios & Villas u Lake Tahoe, Nevada, te u Casa Dala, Sherman Oaks, Kalifornija.

Najavni singl/video spot "Love Will Set You Free" izaći će 21. februara, ali isključivo u digitalnom formatu.
"Forevermore" će tokom leta u Engleskoj izaći u posebnoj "Snake Pack" ediciji, koja će sadržavati booklet/magazin od 132 stranice, A1 poster, bedž, ekskluzivni cover art i dve bonus live pesme, "Slide It In" i "Cheap An' Nasty", s "Live At Donington 1990".

Za nas ostale 'smrtnike' album će biti dostupan u standardnom izdanju, na vinilu sa duplim omotom, te u specijalnoj ediciji, za koju će detalji biti objavljeni uskoro.

Нема коментара: