24. 1. 2011.

Bill Wyman: Ponovo sa Stonesima

Slavni 74-godišnji basista Bill Wyman najavljuje da se, 19 godina nakon napuštanja benda, vraća u The Rolling Stones

Ipak, nije reč o trajnom povratku već o zajedničkom učestvovanju na albumu britanskog pijaniste Bena Watersa, koji je posvećen legendarnom Ianu Stewartu, klavijaturisti koji je učestvovao u osnivanju Stonesa. Njihov je zvanični član bio do 1962., a 'izbrisan' je samo zbog ideje menadžera da bend treba da ima manje članova kako bi bolje izgledao na sceni.

Stewart je formalno tada postao tour menadžer Rolling Stonesa, ali suštinski ipak njihov član, koji je sarađivao u snimanju svih albuma i pokojem koncertu, sve do svoje smrti 1985. godine, kada je preminuo od srčanog udara. Imao je 47 godina.

Naziv albuma je "Boogie For Stu", a na njemu će se, između ostalih, naći cover Boba Dylana "Watching The River Flow", što će Rolling Stonesima biti drugi put u karijeri da obrađuju američkog kolegu (prva je bila "Like A Rolling Stone").

Tribute album bi se, prema najavama, trebao pojaviti u martu ove godine.

Inače, Wymanov poslednji album snimljen sa Stonesima bio je "Steel Wheels" (1989.), a nakon toga je osnovao svoju grupu Bill Wyman's Rhythm Kings, s kojom je do sada objavio pet albuma.

Нема коментара: