10.06.2011.

Po izboru CNN-a: Exit među devet najboljih festivala na svetu

Internacionalno izdanje CNN-a, CNN World Fiesta, u članku o muzičkim festivalima širom sveta uvrstilo je Exit među devet najboljih festivala na svetu

Exit se na taj način našao u prestižnom društvu festivala kao što su britanski Glastonbury, danski Roskilde i japanski Fuji Rock.

U tekstu koji potpisuje Nick Thompson skreće se pažnja na to da festivalska sezona počinje već u junu i da je do septembra skoro svaki vikend popunjen nekim muzičkim festivalom širom sveta. CNN je napravio i izbor devet festivala na koje se definitivno isplati poneti šator i sunčane naočare.

Osim Exita, preporuka CNN-a otišla je britanskim festivalima Glastonbury i Bestival, koji su i nama dobro poznati kao priželjkivane letnje destinacije. Od evropskih festivala tu je i danski Roskilde, omiljeno mesto veselih kampera.

U izboru ove medijske kuće su i predstavnici iz SAD-a, Bonnaroo, čikaški Pitchfork i najveći muzički festival na svetu, Summerfest u američkoj državi Wisconsin. Osim njih, tu su i australijski Parklife, kao i japanski Fuji Rock.

Novinar CNN-a Nick Thompson osvrnuo se na istorijsku važnost Exita, kao i na činjenicu da se festival obraća širokoj publici, promovišući razne muzičke pravce i stilove, od bendova kao što su Arcade Fire, Pulp i Portishead, pa sve do elektronskih nastupa sastava Underworld, Jamiroquai, Tiga i Magnetic Man.

Članak je dao i prikaz cena festivalskih ulaznica, po kojem je uverljivi rekorder japanski Fuji, s cenom od čak 500 dolara za tri festivalska dana. Exit je u proseku duplo jeftiniji od ostalih navedenih festivala, uz sjajan program koji može parirati ostalim događajima, pa tako nije ni čudo što je popularna destinacija mladih iz celog sveta, od Evrope, preko SAD-a, sve do Australije.

Нема коментара: