16. 3. 2009.

Dis-patch: Regionalna turneja

Od 20 - 27. marta održaće se promotivna turneja festivala Dis-patch u Zagrebu, Novom Sadu, Beogradu i Skoplju, na kojoj će učestvovati srpski i inostrani izvođači

Jednovečernji programi održaće se 20. marta u Studentskom centru u Zagrebu, 21. marta u klubu "Anarh" u Novom Sadu, 22. marta u klubu "Batler" u Beogradu i 27. marta u klubu "Retox" u Skoplju.

Na ovim događajima biće predstavljen široki dijapazon performansa koje Dis-patch inače promoviše, a u Skoplju biti održano i drugo izdanje "Synaesthetics" seminara za umetnike u saradnji sa Goethe Institutom u Skoplju koji će, kao i februara 2007. u Beogradu, voditi Štefan Šnajder (Stefan Schneider).

"Paket" izvođača na ovoj turneji čine WoO, Lukatoyboy, Moodswinger, Haritmia, Izvanredni Bob, zatim dva inostrana izvođača koja su beogradskoj publici poznata sa prethodnih izdanja festivala: Mapstation i Add Noise, kao i autori iz regiona prilikom svakog gostovanja. U Zagrebu će se tako desiti improv kolaboracija u kojoj će učestvovati WoO, Lukatoyboy i Labosh, a di džej podršku pružaće Pytzek, odnosno Every Kid On Speed u Skopju.
Beogradski događaj održaće se 22. marta u klubu "Batler" pod sloganom "Dis-patch poklanja Sunday Surprise Party", a na programu će biti Mapstation, Add Noise, Lukatoyboy, Moodswinger, Haritmia i Abdul Tom.

Ulaz na ovaj događaj biće besplatan.

Ovom prilikom, "Dis-patch" će najaviti i prve od mnogih događaja iz svoje produkcije u prvoj polovini ove godine: gostovanje osnivača "Skull Disco" etikete, jednog od najaktuelnijih dabstep producenata Shackletona, 11. aprila (u saradnji sa Pirate FM/Svetlana Industrties), a zatim i početak serijala klavirskih koncerata "Post-Piano" (u saradnji sa beogradskom organizacijom Chinch): gostovanje Stefana Matjea (Stephan Mathieu) sa specijalnim programom za virdžinal 20. aprila i 19. maja gala-koncert Amerikanke Kevin Blečdom (Kevin Blechdom) koja upravo objavljuje novi album "Gentlemania".

U junu će biti organizovan prvo deo proslave desetog rođendana kolektiva Belgradeyard Sound System, dok će finale proslave biti na osmom izdanju "Dis-patcha" od 23. oktobra do 8. novembra.
Na promotvnoj turneji "Dis-patch" festival je prošle godine gostovao u Zagrebu, Holandiji, Pančevu, Zrenjaninu, Beogradu i Nišu.

Нема коментара: