16. 3. 2009.

T-Mobile INmusic festival: Dolazi Lily Allen!

Na glavnoj pozornici T-Mobile INmusic festivala nastupiće britanska pop-rock senzacija Lily Allen, jedna od najzanimljivijih i najtalentovanijih novih zvezda muzičke scene, poznata po megauspešnim hitovima „Smile“, „LDN“, „Littlest Things“, „Alfie“, „Oh My God“ i „The Fear“

Lily Allen postaje popularna nakon postavljanja prvih demo snimaka na internet stranicu MySpace 2005. godine. Pesme joj nailaze na iznenađujuće veliki interes i pozitivan odjek, što je samo predviđalo njezin vrtoglavi uspeh.

Već 2006. godine osvaja javnost sa hitom „Smile“ i izdaje prvenac „Alright, Still“ koji se prodaje se u milionskom tiražu i osigurava joj status zvezde. Sledeće godine Lily Allen, sa čak četiri nominacije, predvodi listu nominovanih za prestižnu nagradu Brit Awards, a 2008. nominovana je za Grammy Awards. Rođena je 1985., u Londonu, kao dete filmske producentice Alison Owen i glumca Keith Allena. Nakon što je promenila 13 škola, sa 15 godina prekida školovanje i okreće se muzici. 2004. započinje saradnju sa producentima Future Cut, a sledeće godine potpisuje ugovor sa izdavačkom kućom Regal/Parlophone. Njen uspeh počinje postavljanjem demo snimaka na internet stranicu MySpace, a muzičku scenu osvaja u leto 2006. sa debitantskim albumom „Alright, Still“ i hit-singlom „Smile“, koji debituje na prvom mestu britanske top lestvice, a za koji Allenova kasnije dobija BMI Songwriting Award.



„Alright, Still“ ostvaruje zavidan uspeh od preko 2.5 miliona prodanih primeraka, ulazi na američku Billboard Top 20 listu i osigurava Allenovoj nastup na Glastonburyju 2007. kao i niz nominacija za prestižne muzičke nagrade - četiri nominacije za Brit Awards (2007.) za najboljeg ženskog izvođača i najboljeg novog izvođača, najbolji album i singl, nominaciju za MTV Video Music Awards (2007.) u kategoriji „najbolji novi izvođač“ i nominaciju za Grammy Awards (2008.) u kategoriji „najbolji album alternativne muzike“. Novi album „It`s Not Me, It`s You“, objavljen ove godine 2009., odmah postaje britanski broj 1, kao i službeni singl „The Fear“. Lily Allen na svom drugom albumu, kao i na prvencu, potpisuje sve pesme i ostvaruje uspešnu saradnju sa poznatim producentom Gregom Kurstinom te još jednom potvrđuje svoj status kvalitetne i inventivne glazbenice. „It`s Not Me, It`s You“ kvalitetom se nastavlja na prethodni album, a dovitljivi, inteligentni tekstovi i odlične melodije osvojili su kritičare i publiku. T-Mobile INmusic festival, održaće se 24. i 25. juna jarunskom Otoku hrvatske mladeži u Zagrebu, a na festivalu će nastupiti i Moby, Kraftwerk, Franz Ferdinand, Art Brut, Dimmu Borgir, Sergent Garcia, Antrax i N.E.R.D..

Нема коментара: