13. 3. 2009.

Anthrax: Na T-Mobile INmusic festivalu


Anthrax, jedan od najvećih thrash metal bendova svih vremena, pridružuje se velikim muzičkim imenima na ovogodišnjem T-Mobile INmusic festivalu

Čast da budu headlineri drugog dana Tuborg Green stagea na T-Mobile INmusic festivalu pripala je jednom od najvećih thrash metal bendova svih vremena, grupi Anthrax. Ovi legendarni Amerikanci, uz pomoć giganata poput Metallice, Megadeth i Slayer, porušili su sve standarde u heavy metal muzici 80-ih i pomaknuli do tada poznate muzičke granice.

Anthrax su se od početka izdvajali specifičnim humorom, nastupajući u bermudama i šarenim majicama, a u tekstovima su se bavili, između ostalog, i socijalnim temama. Nikada ne priznajući žanrovske granice u muzici, sarađivali su čak i s pionirima rapa – Public Enemy, s kojima su snimili hit "Bring the Noise" i napravili zajedničku turneju.

Tokom karijere Anthrax su prodali više od 10 miliona albuma, a danas su jednako cenjeni i poštovani te zasluženo nose titulu jednog od najvećih metal imena u istoriji te muzike.

Upravo pre gostovanja na T-Mobile INmusic festivalu, koji će se održati 24. i 25. juna na zagrebačkom Jarunu, očekuje se i izlazak njihovog novog albuma pa će, uz njihove najveće hitove, posetioci imati priliku da čuju i novi materijal ovih istinskih velikana žestokog zvuka.

Нема коментара: