24. 12. 2008.

Point Blank: Blues nije tužna priča


Bluz grupa Point Blank, objavilaje ovih dana svoj osmi album "A Whiter Shade Of Pale", za izdavačku kuću PGP RTS
Beta/MONDO

Na adresu medijskih kuća stiglao je poziv na promociju:
"Album je spreman tokom oktobra, snimljen je odjednom, uživo, u “Studiju 5”, a sve tekstove i muziku napisao je gitarista i pevač Dragoljub Dr Crnčević, rekao je danas agenciji Beta klavijaturista Darko Grujić, na promociji CD-a u beogradskom klubu "Kuglaš".
Grupa, čiji je pun naziv Dr Project Point Blank Blues Band, prvi album je objavila 1983. godine,
i to je, prema rečima Grujića i Crnčevića, bilo prvo ostvarenje neke srpske bluz grupe koje je potpuno snimljeno na engleskom jeziku. Većina albuma snimljena je za PGP RTB, današnji PGP RTS, a kako je Grujić izjavio, njihovi tiraži nisu veliki, ali se uvek prodaju i povrate uložen novac.

Na festivalu “Voxstok”, proslavili su 25 godina rada pred oduševljenom publikom i vernim sledbenicima.
Propagandu radimo uz pomo prijatelja - zovu nas na radio, stavljaju nas u novine, a trudi se i PGP. Spremamo koncertnu promociju novog albuma, i ona će verovatno biti održana u klubu 'Bard' u Beogradu, krajem januara ili početkom februara", rekao je Grujić.
Upitan kako izgleda svirati bluz u Srbiji danas, s obzirom na tužne priče koje dolaze iz sveta rokenrola, Grujić je odgovorio: "Borimo se da bluz ne bude tužna priča. Mislim da ne moraš biti gladan i prljav da bi svirao bluz. Ona je meni optimistična muzika, daje nadu, i to me je i privuklo bluzu - ne kuknjava".



Grujić je rekao da Point Blank svira "graničnim područjima", to jest bluz koji je prožet elementima roka, fanka i kantrija, uz blage uticaje fjužna.
Grupa uglavnom nastupa u beogradskim klubovima "Vox", "Kuglaš" i "Living rum", a ima svirke i po manjim mestima: "Dogadja se da tamo imamo više posetilaca nego u Beogradu. Možda zato što su stvari tamo čistije, u smislu zahteva za kvalitetom - publiku zanima da čuje dobru muziku, i druge stvari joj nisu važne", izjavio je Grujić.

Point Blank su prethodni album snimili 2006. godine, a u to vreme je izašao i njihov koncertni DVD "Život u zatvoru" - snimak nastupa u zatvoru u Sremskoj Mitrovici.

1 коментар:

jelena је рекао...

bas su super!