24. 12. 2008.

UK Subs u Beogradu 11. februara


Kultni engleski pank bend UK Subs nastupiće u SKC-u u Beogradu 11. februara 2009. u okviru evropske turneje. Ova grupa predvođena Čarlijem Harperom, postoji više od trideset godina, a iza sebe ima više od dvadeset albuma i isto toliko singlova
Blic

Bend je nastao u Londonu 1976. godine kada je Harper, inspirisan pank zvukom, od svog bluz benda Marauders formirao The Subversives koji je kasnije preimenovan u UK Subs. Bend je odmah skrenuo pažnju na sebe. Prvi singl „C.I.D.” dostigao je prvo mesto na britanskoj top-listi alternativne muzike, započevši tako uspešan period benda. Nekoliko velikih nastupa sa grupom „The Police” i brojni koncerti širom sveta, među kojima je i nastup u Poljskoj pred 24.000 ljudi obeležili su taj period njihove karijere.
Tokom karijere UK Subs su tri puta nastupili u Beogradu. Prvi put 1986. godine u klubu „Akademija” kada je bačen suzavac, zatim 2002. u Domu omladine i pre dve godine ponovo u klubu „Akademija”. Ovaj koncert najavljen za početak sledeće godine biće još jedna prilika da domaća publika uživo vidi bend koji i dalje krasi pankerski bunt i brojne poznate pesme „C.I.D.”, „Warhead”, „Teenage”… Karte po ceni od 1.000 dinara mogu da se kupe u pretprodaji na blagajni SKC-a i u „Feliks šopu”.

Нема коментара: