25. 10. 2008.

Zdravko Čolić ima pesmu za sva vremena

Kompozicija "Pjesmo moja" izabrana je nakon dve godine glasanja i osvojila uverljivu većinu od ukupno 200 hiljada glasova

Dve godine trajalo je glasanje, skupljeno je 200 hiljada glasova, a uverljivi pobednik u izboru najlepše pop i rok pesme u bivšoj Jugoslaviji ispao je Zdravko Čolić.
Pobedila je njegova "Pjesmo moja", za koju je tekst napisao Jova Jovanović Zmaj, a aranžman potpisao Kornelije Kovač.



Pogled sa vrha

"Dani muzike" novi muzički projekat koji pokušava da povrati stari sjaj bosansko-hercegovačke muzičke scene, održava se od 24. do 26. 10. u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu. Zdravko Čolić je od samog početka izbora uvek bio u samom vrhu, baš kao i njegova dugogodišnja karijera.

24.10. (sinoć) Prvog dana manifestacije održano je proglašenje “100 Vječnih", izbora najlepših pop i rok pesama sa područja Ex Juge. Hiljade i hiljade poštovalaca najbolje muzike iz celog sveta učestvovalo je u ovom izboru koji se može pratiti na talasima BH radija 1, kao i putem interneta na portalu 100Vječnih.
Zdravko Čolić je od samog početka izbora uvek bio u samom vrhu, baš kao i njegova dugogodišnja karijera. Pred fanovima se našao veoma težak izbor - koje Čoline pesme predložiti i za koje glasati? Da su se Čolini fanovi pitali izbor bi se mogao pretvoriti i u izbor “100 vječnih Čolinih pjesama”, međutim izbor ima svoju pravu svrhu, u njemu učestvuju izvođači iz celog regiona koji svakako zaslužuju status večnih, te su, logično, mnoge Čoline pesme i albumi ispali iz izbora. U kategoriji "Pop pjesma" skoro tokom celog izbora ubedljivo prvu poziciju čvrsto je držala (i zadržala) pesma “Pjesmo moja”.
U kategoriji Pop album u konkurenciji su: “Ako priđeš bliže” (1. mesto), “Zbog tebe” (2. mesto)...

Indexi mesto Davorina

Organizatori su saopštili da je Direkcija muzičke nagrade Indexi objavila imena dobitnika posebnih priznanja. Nagrada za globalni doprinos muzici će pripasti Kemalu Montenu, a Nagrada za poseban doprinos za afirmaciju domaće muzike u svetu će biti uručena Srđanu Jevđeviću za band Kultur Shock
Kada u jednom programu zajedno nastupe Josipa Lisac, Vlatko Stefanovski, Kemal Monteno, Drago Mlinarec, Pro arte, Teška industrija, Van Gogh, Laka, Hladno pivo, TBF, No Rules, Dunja Knebl... onda s pravom govorimo o zvezdanoj večeri i jednom od najatraktivnijih koncerata u Bosni i Hercegovini u zadnje vreme.
Deo ovih izvođaca nominovani su u osam kategorija godišnje muzičke nagrade Indexi, kako se ove godine naziva dosadašnji Davorin. A dobitnike trofeja saznaćemo u samoj ceremoniji, koja će biti održana 25. 10. u sarajevskoj Zetri.
Ostali su već poznati dobitnici posebnih priznanja.
Vlatko Stefanovski će primiti nagradu "Bodo Kovacević" koja se dodeljuje najboljim gitaristima, grupa Kultur Shock je nagrađena za "poseban doprinos za afirmaciju domaće muzike u svetu", Kemal Monteno za svoj "globalni doprinos muzici", Teška industrija, odnosno Ivica Propadalo za "dizajnerski iskorak" ostvaren posebno originalnom kreacijom omota albuma "Kantina", Pro arte su novi članovi Dvorane slavnih, Josipa Lisac je proglašena za regionalnu "rock ikonu", dok su dobitnici nagrade za životno delo Fadil Redzic i Drago Mlinarec.

Нема коментара: