27. 10. 2008.

Sutra promocija Trkuljinog DVD-a "Balkanopolis"


Izdavačka kuća Multimedia records, srpska podružnica moćnog Universala, za utorak 28.oktobra je najavila promociju DVD izdanja "Balkanopolis" Slobodana Trkulje i grupe Balkanopolis, u "Movie bar"-u (ul. Kolarčeva) sa početkom u 13:00 * Novi studijski album je snimljen letos u produkciji Pitera Gejbrijela

Slobodan Trkulja je srpski multi-instrumentalista, kompozitor i pevač tradicionalnog i vizantijskog stila. Od svoje desete godine počeo je strastveno da se bavi tradicionalnom muzikom Balkana, stvarajući zvuk na sve i svakom instrumentu kojeg se dohvatio, od frule i gajdi do klarineta, duduka i tambure.
1997. inspirisan muzikom Pitera Gejbrijela, oformio je revolucionarnu grupu Balkanopolis sa kojom je započet proces modernizacije tradicionalnog načina sviranja i začet novi pravac nazvan „moderna tradicija Balkana“. Slobodan je lično uveo srpske tradicionalne instrumente u pop i rok muziku, kao i simfonijsku muziku, izvodeći „modernu tradiciju“ i sa simfonijskim orkestrima.

Nakon 20 godina stvaranja muzike Balkana, sa 14 instrumenata u koferu, džez magistraturom i nebrojeno mnogo osvojenih nagrada i priznanja, smela muzika Slobodana i Balkanopolisa je našla pravog saputnika u jednom od najboljih svetskih orkestara – Metropol Orkestru iz Holandije. Kao jedan od najvećih pop i džez orkestara u svetu, Metropol Orkestar je jedinstven po sposobnosti da stilski savršeno svira i klasičnu i pop i džez muziku. Mnoge zvezde su imale čast da nastupaju sa njima - Andrea Bočeli, Pet Metini, Džo Koker, Čaka Kan, Elvis Kostelo, Selin Dion, Stiv Vai, Sara Von i dr. Muzika koju izvode Balkanopolis i Metropol se smatra muzikom koja će osvojiti svetsku scenu, jer ruši sve granice između stilova i žanrova.
U izdanju kuće Multimedia Records, maja 2008. godine objavljeno je DVD izdanje-„Balkanopolis“ uživo-koncert koji su Slobodan Trkulja i Balkanopolis odsvirali zajedno sa Metropol Orkestrom.
Njihov novi studijski album je snimljen letos u produkciji Pitera Gejbrijela.

Нема коментара: