25. 10. 2008.

Predinova srećna zvezda

Slovenački muzičar Zoran Predin, nekada frontmen Lačnog Franca a danas cenjeni kantautor koji se intenzivno bavi gypsy swingom, ovih dana predstavlja novi album "Pod srečno zvezdo", snimljen u pratnji Gypsy Swing Banda

Na albumu se nalazi 10 pesama - što autorskih, što obrada.
Predin i Gypsy Swing Band na album su uvrstili sopstvene verzije revolucionarne pesme Bilećanka i Radetzky marša Johanna Straussa I, kojim Bečka filharmonija obično završava svoje tradicionalne novogodišnje nastupe.
Zoran Predin je priznati slovenački muzičar, pesnik i kantautor. Poznat je po odličnoj muzici za film, pozorišne predstave, kao i po nezaboravnim šansonama. Čuven je i po svojim šansonjerskim nastupima, kao i raznovrsnim muzičkim izletima gde se najbolje vidi njegova kreativna interpretacija.
Pre skoro dvadeset godina oformio je sopstveni bend Lačni Franc uz koji je oglasio svoj istančani sarkazam, i osećaj za parodiju. Lačni Franc je bio jedan od velikih bendova ex-Jugoslavije.
U dvanaest godina postojanja, sa u proseku pedeset koncerata godišnje, Predin je glavni i većinski autor na 9 albuma:
Ikebana, Adijo pamet, Ne mi dihat za ovratnik, Slišiš, školjka poje ti!, Slon med porcelanom, Na svoji strani, Sirene tulijo, Tiha voda, Zadnja večerja ; i pet kompilacija: Kaj bi mi brez nas, Ilegalni pubertetniki, Petnajstletnica, Nasvidenje na plaži, V živo - dupli CD, kao i devet solo albuma objavljenih na CD-u: Svjedoci-Priče, Gate na glavo, Napad ljubezni, Mentol bombon, Ljubimec iz omare, All-purpose lover, Tretji človek, Lovec na sanje, V živo gre zares, Praslovan, Strup za punce, On The Wings of The First Kiss te Žarnica za boljši jutri.

Нема коментара: