7. 5. 2013.

The National: Šest sati svirali "Sorrow"!

Američka rok grupa The National šest sati je bez prestanka svirala svoju pesmu "Sorrow" u njujorškom Muzeju moderne umetnosti (MoMA)

Američka rok grupa The National verovatno je oborila svetski rekord u neprekidnom muziciranju. Taj bend je šest sati, bez prestanka, svirao jednu istu pesmu ("Sorrow") u njujorškom Muzeju moderne umetnosti (MoMA) u okviru poslednjih ovosezonskih "Nedeljnih sesija" (Sunday Sessions).

Reč je o saradnji sa islandskim umetnikom Ragnarom Kjartansonom koji je za svoj projekat "A Lot of Sorrow" (Mnogo tuge) angažovao ovaj indi-rok bend da pesmu "Sorrow", sa albuma "High Violet" neprekidno odsvira 105 puta, odnosno punih šest sati.


Prema izveštajima sa ovog performansa ili neobičnog nastupa, bend je pesmu svirao u verziji kao sa albuma, osim u jednom trenutku kada se bubnjar umorio, pa su je odsvirali bez ritam sekcije.

Nastup je počeo u nedelju u podne, a završen je u 18 sati. Nakon što su istu pesmu izveli čak 104 puta, pevač je rekao: - Večeras ćemo izvesti samo jedan bis. Biće to pesma 'Sorrow'.

Нема коментара: