7. 5. 2013.

Hladno pivo: Poslušajte novu pesmu "Na ovim prostorima“

Zagrebački pankeri, bend Hladno pivo, izbacili su novu pesmu "Na ovim prostorima“, za koju kažu da je zamišljena kao vizitka Hrvatske u EU


- Pjesma 'Na ovim prostorima' nastala je u jednom dahu i bez puno pisanja, brisanja pa opet pisanja i brisanja, kao što to obično biva kod mene. Naime, putujući kombijem uzduž i poprijeko ovim prostorima uočio sam nevjerovatne podudarnosti, da ne kažem sličnosti u mentalitetu ljudi. Kao što su recimo u ljubavi, mržnji, pečenom mesu i Kiki bombonama... Tako je nastala pjesma 'Na ovim prostorima' koja je zamišljena kao neka vrsta vizitke lijepe naše domovine kada uđemo u novu asocijaciju naroda i narodnosti zvanu EU. Čisto da poslije ne bi govorili da im niko nije rekao s kim imaju posla, opisuje frontmen benda, Mile Kekin, nastajanje pjesme.

Pesma je snimana početkom ove godine, a produkcijsku palicu preuzeo je Denyken. Nakon produkcijskog dela, za mastering se pobrinuo Brad Blackwood (Euphonic Masters), inače dobitnik Grammyja, ujedno poznat i po radu sa poznatim imenima kao što su Maroon 5, Against me, Calexico i Hatebreed.

Pesmu će prvi put uživo izvesti 25. maja, povodom Dana mladosti, ali i obeležavanja 25 godina postojanja benda.

Нема коментара: