19. 4. 2013.

Nikki Louder: Novi album "Golden Men" (free download)

Slovenski noise rockeri Nikki Louder su u srijedu, 17. aprila 2013, izdali svoj treći album «Golden Men», koji je izašao u suradnji Moonlee Records i Založbe Radio Študent 

Album «Golden Men» je izašao u CD i LP formatu, te kao besplatni download, koji je dostupan putem Bandcamp profila Nikki Louder ili Moonlee Records, gdje mogu svi pravi fanovi i iskoristiti “name-your-price” opciju.
Fizičke kopije albuma su kao i uvijek dostupne putem Moonlee Trade Centra. Release party novog albuma je večeras, u petak, 19. aprila 2013 u Menzi pri koritu u Ljubljani, gdje će pored Nikki Louder nastupiti Barka Tone in Bele Plombe, dok će plesno znanje noisera izazivati Djane Vaservaga i DJ Augenmas.

I što donosi novi album Nikki Louder? Zanimljivo je, da je novi album podosta drugačiji od svojih prethodnika. Naravno, i "Golden Men" se može okvirno definirati kao post-punk/noise-rockersko ubijanje instrumenata, a i njihov karakterističan kaotičan zid zvuka je i dalje prisutan – ubitačna ritam sekcija i dalje stvara čvrstu osnovu preko koje divlje plešu noizerske gitarske vragolije i rastrgani vokali. Ali Nikki Louder na novi ploči ipak zvuče ponešto "uobičajnije" i manje hermetično nego ranije - pjesme u sebi nose određenu prozračnost i konkretnost, zbog čega će novi album vjerojatno biti nešto "probavljiviji" svima onima koji su naviknuti na "klasični" noise-rock pristup.
Ali to naravno ne znači da je album manje žestok ili intenzivan, i ovaj razvoj zvuka samo pokazuje sposobnost benda da se premješta i mutira unutar žanrskih okvira koji se znaju pokazati jako skučenima za bendove koji nisu toliko sofisticirani i vješti kao Nikki Louder.

 Nikki Louder

www.moonleerecords.com
www.moonleetradecenter.com
moonleerecords.bandcamp.com

Нема коментара: