19.04.2013.

Overflow: Propevali na hrvatskom - poslušajte "Bijedu" (audio)

Koprivničko-varaždinski punk-rock bend Overflow najavio je povratak nakon dvogodišnje pauze

Posle šest studijskih albuma na engleskom jeziku, nekoliko evropskih koncertnih turneja i promotivnoj turneji po SAD-u i Kanadi, najavljuju veliki zaokret u dosadašnjoj karijeri: propevali su na maternjem.

Novi album "Overflow & Miškina" odenuo je muzikom stihove velikog pesnika hrvatske istorije, Mihovila Pavleka Miškine.

- Upoznali smo život u njegovom rodnom Đelekovcu prije stotinjak godina. Dodirujući njegove stihove našom glazbom mogli smo zamisliti prenapučena podravska sela, velike obitelji s mnoštvom djece koje zemlja često nije mogla prehraniti, pa je glad bila više pravilo nego izuzetak. Mogli smo nanjušiti težak miris štale u kojoj je Miškina kao dječak praktički živio, zajedno sa stokom, kao što je bio zadatak svakog sina jedinca. Osjetili smo otpor prema ocu koji mu je zabranjivao pisati, jako dobro razumjeli njegovu socijalnu osviještenost i pokušali u glazbu prenijeti bol koju je Miškina urezivao u stihove nakon smrti supruge.
Priče koje prenosi izviru iz podravskog blata, ali dosežu globalni značaj. Borba protiv siromaštva, protiv neznanja i ona najteža - sa samim sobom - u Miškininim redcima pročešljana je do zavidne dubine. Mihovil Pavlek je velik čovjek. Toliko velik da je i stradao od najvećeg svjetskog zla u 20. stoljeću. Brzo su shvatili da im smeta
- kaže pevač Goran Živković.
Njihov novi singl je pesma "Bijeda" kojom će najaviti i novi studijski album, planiran za jesen ove godine.

Нема коментара: