15. 4. 2013.

ABBA: Pola grupe pravi himnu Evrosonga


Bjorn Ulveus, Krister Bjorkman, EŠ, Beni Anderson i Martin Osterdal (Foto: www.eurovision.tv)
Organizatori takmičenja za pesmu Evrovizije u Švedskoj saopštili su da su angažovali bivše članove grupe ABBA da napišu ovogodišnju himnu Evrosonga
Izvor: B92

Beni Anderson i Bjorn Ulves, muški deo nekada globalno popularne grupe ABBA će tako napraviti pesmu koja će biti zaštitni znak ovodišnjeg Evrosonga koji se održava u Malmeu, a u tome će im pomoći i didžej Avići.

Pesma će se zvati "We Write the Story" i biće izvedena na početku velikog finala 18. maja.
- Sa izuzetnim zadovoljstvom saopštavamo da su Beni, Bjorn i Avići pristali da komponuju originalnu pesmu za ovogodišnje takmičenje, rekao je izvršni producent takmičenja Martin Osterdal.

Švedski bend ABBA je najuspešnija grupa na svetu koja je nakon pobede na takmičenju 1974. sa pesmom "Waterloo" stekla neviđenu popularnost i praktični u okrilju Evrovizije "pokorila" svet, a time postala i najuspešnija švedska muzička grupa u istoriji ove skandinavske zemlje.

Anderson i Ulveus su bili polovina grupe u kojoj su ženski deo činile Agneta Faltskog i Frida Lingstad, a saradnja sa Avićijem se u Švedskoj komantariše kao "spoj dva švedska najbolja izvozna proizvoda".

Avićijev izvršni producent Eš izjavio je da je saradnj muzičara različitih generacije izuzetno uzbudljiva.

- Pristali smo da napišemo pesmu za Evrosong jer seslažemo sa "vizijom takmičenja" a rad sa Avićijem je proizvod zajedničkog razumavanja i zajdeništva. Vrlo je inspirativno i jako zabavno - rekli su Ulveus i Anderson.

Нема коментара: