25. 3. 2013.

Bret Anderson (Suede): "U pop muzici je uvek bilo treša"

Frontmen benda Suede Bret Anderson kaže da treš muzičari kao što su Džastin Biber i grupa One Direction su oduvek bili prisutni na muzičkoj sceni i da su oni tu samo zbog novca 

Bend Suede je posle 11 godina izdao novi album "Bloodsports", a frontmen je osuo paljbu po muzičkoj industriji koja, kaže, umesto da ulaže u talente, novac "pumpa" samo u komercijalne izvođače.

- U pop muzici je uvek bilo treša. Setimo se samo boj bendova devedesetih... Nedostatak novca u muzičkoj industriji je stvorio krizu iz koje su samo zbog novca 'rođene' zvezde kao što su Biber i One Direction. Oni su kao krpelji 'zakačeni' na liste koje više nisu najbolji pokazatelji nečije popularnosti, izjavio je Bret, a prenosi britanski "The Sun".

Zanimljivo je da prvenac grupe Suede 1993. debitovao na prvom mestu britanske liste albuma, a isti uspeh su ponovili i treći i četvrti. Aktuelni, tek objavljeni šesti studijski album za sad je daleko od prvog mesta, ali to frontmena ne brine jer, kaže, ponekad je "potrebno vreme da kvalitetna muzika postane popularnija od treša".

Poslušajte neke od novih pesama koje je bend izveo tokom nedavnog gostovanja na BBC-ju.

Нема коментара: