19.11.2011.

Amy Winehouse: Planirala rad sa supergrupom

Pokojna britanska pevačica Ejmi Vajnhaus planirala je da snimi novi materijal sa "supergrupom", izjavio je muzički producent Salam Remi, prenosi BBC
Izvor: Beta

Remi je izjavio da je pevačica nameravala da snimi džez album sa bubnjarom grupe Ruts Kvestlovom i saksofonistom Sovetom Kinčom. Remi je radio na oba albuma Ejmi Vajnhaus i na njenom posthumnom albumu, "L i o n e s s: Hidden Treasures", koji će u prodaju stići sledećeg meseca. Producent je rekao da je znao za njene planove o "supergrupi" zato što je pevačica "zapisivala sve što je planirala da radi".
Kvestlov se pojavljuje u nekoliko pesama na posthumnom albumu, uključujući numere "Half Time" i "Best Friend". Na albumu je 12 pesama, uključujući ranije neobjavljeni materjal i alternativne verzije starijih pesama. Remi je rekao da je, kada je muzika bila u pitanju, Ejmi Vajnhaus bila perfekcionistkinja. Ranije ovog meseca objavljeno je da će posthumni album Ejmi Vajnhaus biti objavljen 5. decembra. Jedna funta od svakog primerka prodatog albuma ići će fondaciji Ejmi Vajnhaus, dobrotvornoj organizaciji za pomoć mladima sa problemima koju je osnovao pevačicin otac. Ejmi Vajnhaus je umrla u julu u 27. godini, od slučajnog trovanja alkoholom.

Нема коментара: