18. 11. 2010.

Spuštene rolete: Rock trajanja

Nakon što su energičnim svirkama uživo stekli prve poklonike svog autorskog rada, a zatim njihove redove proširili izdavanjem singla "Vesela rock 'n' roll pjesma za barit trebe", Spuštene rolete izdaju i celoviti kompaktni disk "Rock trajanja'' (Aquarius Records/Spona 2010.)

Uz "Vesela rock`n`roll pjesma za barit trebe" i "Brijat bed" te energičnu, ali gorku "Klošar, da" koje su se našle na singlici, album donosi još osam potencijalnih rock hitova, od kojih će poklonike Ramonesa posebno razveseliti pesma o punk rockeru Šimi; prerada hita "Sheena is a punk rocker".

U maniru ranog Psihomodo popa ili evocirajući neprežaljenu Zadrugu, Rolete pevaju o kvartovskim luzerima (Sponzor, Klošar, da), običnim ljudima koji se nadaju boljoj sreći s druge strane ulice (Preko ulice, Gdje si bio), ali su ponekad i srećno zaljubljeni (Brijat bed), zasluženo se odmaraju (Godišnji rock) i svesni su globalne političke situacije kao u poslednoj pesmi na albumu: "U čem je problem".

Od svojih su početaka promenili više kvartovskih garaža i članova, ali su zadržali ono najvažnije: energiju koja proizlazi iz spoja rocka, bluesa, punka, garagea, a koje su spremali po vlastitoj recepturi.

Kritičari su ih već prepoznali kao četvrti rock bend koji se iskristalisao iz serije koncerata pod nazivom Velika rock eksplozija, gde su ove godine nastupili i kao headlineri prvog festivalskog dana. Sada je na redu šira publika - proverite Rock trajanja!!!
Rock trajanja donosi:

Gdje si bio
Preko ulice
Brijat bed
Vesela rock and roll pjesma za barit trebe
Klošar, da
Gotova stvar
Goišnji rock
Nose me u lovačkoj vreći
Sponzor
Šime je punk rocker
U čem je problem

Нема коментара: