18. 11. 2010.

Billy Corgan: Vraća stare svađe

Frontmen Smashing Pumkinsa nazvao je ponovno okupljanje Pavementa "prodajom i krajem alternativnog sna”, čime je podgrejao raspravu između ova dva benda započetu 90-ih godina

- Upravo sam saznao da sviramo sa Pavementom u Brazilu. Biće to kao jedna od sahrana u Nju Orleansu, a to tvrdim jer oni predstavljaju smrt alternativnog sna, a mi sledimo sa slavljenjem životnog dela, piše Corgan na svom twitter profilu.
- Smešno mi je kako su oni koji su najviše pokazivali prstom na 'prodane', sada najveći prestupnici. Nemaju ljubavi... Mi ćemo biti bend koji će tamo svirati nove pesme jer imamo ljubav, dodaje Billy Corgan koji je jedini stari član Pumpkinsa u sadašnjem sastavu grupe.

Kritika na relaciji Smashing Pumkins-Pavement započela je pesmom "Range Life" sa Pavemenentovog albuma "Crooked Rain", iz 1994, na kojoj Stephen Malkmus peva o tobožnjoj turneji sa Corganovom grupom (koja se nikada nije desila): “I don't understand what they mean, and I could really give a fuck."

Corgan je toliko bio besan da ih je navodno izbacio iz line-upa Lollapalooza festivala i optuživao za ljubomoru i muzičku inferiornost, prenosi Guardian.

Stephen Malkmus nije dodavao ulje na vatru u ranijim izjavama tvrdeći da je samo kritikovao status grupe i da mu se zapravo sviđaju mnoge pesme Pumpkinsa.

Нема коментара: