12. 11. 2010.

Billie & The Kids: Povratak u pedesete

Billie & the Kids je osmočlani vokalno-instrumentalni sastav koji nastavlja tradiciju muzičkog izraza s kraja 40-ih i 50-ih godina, i to rhythm & blues i jump blues smerova, odnosno isključivo plesne muzike koja se tada prozvala 'crnačkim rock'n'rollom'

Uz vernu zvučnu sliku tog vremena, Billie & the Kids na pozornici oživljavaju i tradiciju odevanja i ukrašavanja svega postavljenog, od stalaka do instrumenata. Uz jive plesne numere, sastav svira i mnoge blues balade, od obrada starih brojeva do vlastitih originalnih pesama.

Ova godina donela je i izdanje albuma prvenca pod nazivom 'Take One'. Objavljen je u Engleskoj za diskografsku kuću Rhythm Bomb Records, a uskoro se očekuje i snimanje njihovog drugog albuma.

Ova izvrsna ekipa muzičara, predvođena sjajnim glasom mlade Ivane Starčević, zasviraće u subotu 20. 11. u zagrebačkom klubu Hard Place i dočarati kako je to nekada bilo u plesnim dvoranama Amerike pre 6-7 decenija. Tokom ovog koncerta, za koji se ulaz ne naplaćuje (!), publika će moći da nabavi njihov prvi album po promotivnim cenama.

Нема коментара: