20. 10. 2010.

Bon Jovi: dobija MTV Global Icon nagradu

MTV će dodeliti nagradu Global Icon (Globalna ikona) američkim rok legendama, grupi Bon Jovi, na MTV EMA 2010, koja će se emitovati uživo iz Madrida, Španija, 7. novembra 2010

-Nema sumnje da su Bon Jovi dobili status ikona širom sveta kao jedan od najpoznatijih, najomiljenijih i najuticajnijih rok bendova u poslednjih 30 godina, rekao je Bruce Gillmer, izvršni potpredsednik u Music and Talent, Programming/Events, kompanije MTV Networks International.
- MTV i Bon Jovi imaju dugačku i bogatu istoriju u kojoj su obožavaocima pružili neke divne i jedinstvene doživljaje. Oduševljeni smo što ćemo odati počast grupi Bon Jovi prvom MTV EMA Global Icon nagradom ikad.

Grupa je osnovana u New Jerseyu 1983. godine, a Jon Bon Jovi, Richie Sambora, David Bryan i Tico Torres dosada su prodali više od 125 miliona albuma širom sveta, nastupali na više od 2700 koncerata u preko 50 zemalja ispred 35 miliona fanova, a njihov nastup na turneji 2008. godine je proglašen najboljim na svetu.
Tokom karijere bend je imao brojne singlove i albume na 1. mestu top lista, dobili su mnoge nagrade i članovi su prestižnog britanskog Music Hall of Fame i Songwriters Hall of Fame. Bon Jovi su se probili albumom Slippery When Wet koji je objavljen u avgustu 1986. Dva singla s tog albuma bili su br.1 u Americi, Billboard ga je proglasio najprodavanijim albumom te godine, s 12 miliona prodatih primeraka širom sveta u prvoj godini od objavljivanja i zauzeo je prvo mesto širom sveta. Od tada, Bon Jovi su postali opšte poznati kao majstori u ponovnom osmišljavanju sebe i svakim novim albumom pokazivali su sposobnost da se uklope u nove stilove i zadrže popularnost, okupljajući nove generacije obožavaoca i ostajući uvek u odličnoj formi.

Njihov 11. studijski album “The Circle”, odmah je po objavljivanju, 2009. godine, zauzeo prvo mesto na američkim top listama i drugde širom sveta, i osigurao bendu nominaciju za nagradu Grammy.

Нема коментара: