19. 8. 2008.

Objavljene nominacije za "Davorin 2008"

Dodela nagrade "Davorin", zbog novog koncepta i novih programskih sadržaja, ove godine nije bila u proleće, kako je uobičajeno. Kao sastavni deo manifestacije "Dani muzike", ceremonija će biti priređena 25. 10. u sarajevskoj dvorani Zetra. Među najvažnijim promenama jeste smanjenje broja kategorija, te prva potpuna regionalizacija "Davorina"

Na današnjoj konferenciji za novinare, Direkcija nagrade i agencija "Panta Rhei", novi produkcijski partner, objavili su nominacije u desetak kategorija.
Za najbolji rock album konkuriraju "Knjiga žalbe" grupe Hladno pivo, "Kada kažeš muzika na šta tačno misliš, reci mi" grupe Disciplin-A-Kitschme i "Probaj me" tuzlanske rock grupe No Rules.
Kandidati za hip hop album godine su "Galerija Tutnplok" TBF-a, "Povratak cigana" Frenkija i "Sve što znam o životu... odabrao je Đelo Hadžiselimović" još jedne splitske grupe, St'llness.
U konkurenciji debitantskog albuma nominirani su Laka, te grupe Goribor i Gatuzo, a za "Best live act" Gibonni, Van Gogh i Željko Joksimović, dok za etno album godine konkurišu Livio Morisin, Lejla Jusić & Brano Likić Band te Dunja Knebl.
U žanrovima pop muzike nominacije za pop album su "Igra bez granica" Tošeta Proeskog, "7" Nine Badrić i "Novi svijet" Nermina Puškara
Kandidati za najbolja pevačka izvođenja su Nina Badrić, Marija Šestić i Marija Šerifović u ženskoj konkurenciji i Nermin Puškar, Toše Proeski i Mile Kekin u muškoj.
Uz redovne godišnje nagrade, "Davorin 2008" će biti dodeljen i u kategoriji "Posebne nagrade", u kojima će se proceniti naročiti globalni doprinosi autora i izvođača na muzičkoj sceni, a najvredniji "Počasni Davorin" dodeliće se kao Nagrada za životno delo i Nagrada "Bodo Kovačević" za gitaristu.
Upravni odbor Davorina već je objavio dobitnika ove potonje, sve uglednije nagrade, koju je prošle godine primio Zele Lipovača. To će sada biti Vlatko Stefanovski, gitarista koji je u brojnim svetskim izborima već svrstan među najbolje izvođače na ovom instrumentu, u društvu sa velikanima kao što su Eric Clapton, B.B.King, Jimmy Page i drugi.

Нема коментара: