19. 3. 2014.

Ispod radara: Plavo, Ponoćni Vodeničar i Scarpsi na Crnoj Planeti

Nezavisna alternativna izdavačka kuća Black Planet Records izbacila je drugi deo godišnje kompilacije „Balkan Under The Radar“. Drugi deo ove kompilacije nosi naziv „The Black Wave“ i već u nazivu sugeriše da je priča podignuta na još ozbiljniji nivo u odnosu na prošlogodišnji „The Invisible scene“


Za razliku od prošlogodišnje kompilacije, vol. 2 dolazi na čak 3 CD-a. Prvi deo je posvećen sviračkim alternativnim bendovima sa vokalima, na drugom delu se mogu pronaći instrumentalni sastavi, kao i vokalno i instrumentalna elektronika, dok je treći disk eksperimentalna sviračka muzika i elektronika.

Na njoj su se, od kruševačkih rokenrol snaga, našli – legendarni The Scarps sa novom verzijom svog standarda „Da nisam voleo“ (po pesmi Šandora Petefija) od pre dvadesetak godina, Ponoćni Vodeničar (Katabazija) u space obradi velikog svetskog hita „Shout“ (Tears For Fears) iz ’80-tih godina prošlog veka i nova instrumentalna senzacija Plavo u pesmi „Dok postoje šume postojaće ljudi“.

Iako je cilj ove kompilacije afirmacija kvalitetnih nepoznatih izvođača sa prostora Balkana, ovu kompilaciju su podržali renomirani izvođači poput Nikole Vranjkovića, Goribora i benda Mizar.

Kompilacija se može potpuno besplatno preuzeti sa ovog linka.

Нема коментара: