19. 7. 2013.

Nine Inch Nails: Četiri različite naslovnice albuma "Hesitation Marks"

Putem svoje službene stranice, grupa Nine Inch Nails predstavila je četiri različite naslovnice za svako od četiri formata svog iščekivanog studijskog izdanja "Hesitation Marks". Svaka naslovnica delo je priznatog umetnika Russella Millsa, koji je ranije kreirao i naslovnicu za album "The Downward Spiral" iz 1994. godine

- Potrudio sam se da stvorim dela koja aludiraju u samu srž glavne teme, u njeno emocionalno jezgro, objasnio je Mills, dodajući kako se nada da će njihovo tumačenje biti različito. Navedena dela kombinacija su antropologije i forenzike, s jasnom sugestijom transformacije i regeneracije. Mills je u njihovom stvaranju kombinovao tradicionalne materijale, poput ulja, akrilnih boja i sl. s različitom predmetima, koje je podvrgnuo raznim hemijskim procesima. Stvorio je ukupno 30 različitih dela za ovaj album, koja će osim naslovnica krasiti i unutrašnje korice različitih verzija izdanja.

Svaka naslovnica albuma "Hesitation Marks" nosi i ime samog dela:
standardno CD izdanje - "Time And Again"
deluxe CD izdanje - "Cargo In The Blood"
digitalno izdanje - "Turn And Burn"
vinilno izdanje - "Other  Murmurs"

Album "Hesitation Marks" iščekivano je novo studijsko izdanje ovih kultnih industrial-rockera. Biće to njihov prvi album nakon pet godina, a ujedno i prvo izdanje za Polydor Records/Universal Music. Novo izdanje, Nine Inch Nails su najavili singlom "Came Back Haunted", za koji je predstavljen i videospot nastao u režiji Davida Lyncha. "Hesitation Marks" će svetlo dana ugledati početkom septembra.

Нема коментара: