19.07.2013.

Alice Cooper: Rock dolazi iz prepona

Cooper smatra da rock 'n' roll nije kada se peva: "sreća, sreća, sreća, sve je u redu"

Američki rocker Alice Cooper nazvao je popularni britanski sastav Mumford and Sons "uvredom za rock 'n' roll" te poručio mladim generacijama da se ostave vegetarijenske hrane i pređu na odreske.

- Mislim da bi cele ove generacije možda trebale preći na odreske mesa. Možda bi trebali prestati da jedu vegetarijansku hranu, izaći van i dopustiti da im krv prokola sistemom, rekao je 65-godišnji Cooper za časopis Fuse.

On smatra da rock 'n' roll nije kada se peva: "sreća, sreća, sreća, sve je u redu". Posebno se okomio na engleski folk rock sastav Mumford & Sons. - Oni su odlični u onome što rade, ali to nije rock 'n' roll. Ne zovite to rock 'n' rollom. To je uvreda za rock 'n' roll, rekao je.

Alice Cooper priznaje da je on što se toga tiče pripadnik stare škole: - Kada si u rock bendu odmetnik si, ne igraš po pravilima. To ne znači da se moraš drogirati. Kada si na pozornici, tvrdi Cooper, ne sviraš gitaru mlitavo, i svakako ne akustičnu gitaru. To ne dolazi iz mozga, dolazi iz utrobe, dolazi iz prepona. Rock je seksualna, plemenska stvar.

Cooper se međutim žali da vidi nove grupe kako pevaju: "oh, mrzim naftu, mrzim rat, mrzim sve loše stvari koje mi se ne sviđaju, budi moja devojka, tra la la".

- I onda vidim da se takve grupe proglašavaju najboljim novim rock bendovima. Međutim rock bendovi nemaju harmoniku, nemaju lutnju, nemaju flautu, osim ako možda niste Jethro Tull, smatra rock veteran.

Cooper im je na kraju poručio: - Ako ne želite biti rock bendovi – super! Kul, to je bolje za nas. Ostaće više mesta za grupe kao što su Foo Fighters ili Green Day, više za one koji su zaista rock bendovi. Ne razumem zašto se svi boje da budu u rock sastavu. Nećete time uvrediti nikoga.

Нема коментара: