13. 4. 2013.

Visage: Povratak nakon 29 godina s novim albumom

Ponovo okupljena britanska '80s synth-pop grupa Visage, najviše poznata po klasiku "Fade To Grey" iz 1980. godine, za kraj maja najavila je izlazak novog studijskog albuma

"Heart And Knives" biće im prvo, a ukupno četvrto, studijsko izdanje nakon punih 29 godina i albuma "Beat Boy" koji je dostigao skromno 79. mesto britanske liste.
Album će biti izdan za etiketu Blitz Club Records, a prethodno će ga najaviti singl "Shameless Fashion" koji će kao digitalni download i CD izaći 15. aprila odnosno 6. maja.


Lider Steve Strange i ostatak postave grupe koju trenutno čine basista Steve Barnacle, gitarista Robin Simon (ex-Ultravox/ex-Magazine) i pevačica Lauren Duvall na albumu su ugostili bivšeg člana i Simonovog bivšeg kolegu iz Magazinea, klavijaturistu Davea Formulu i bivšeg klavijaturistu Simple Mindsa Micka MacNeila.
Svoje doprinose na jednoj pesmi dali su i bivši članovi Midge Ure (Ultravox) i Rusty Egan (ex-The Rich Kids/ex-Misfits), kao i producent i basista benda Killing Joke Martin "Youth" Glover.

Za omot albuma bili su zaduženi Lara Himpelmann i Peter Ashworth, autor covera istoimenog debija benda iz 1980. godine, a za produkciju John Bryan i Save Havlicek.
Popis pesama:
Never Enough
Shameless Fashion
She's Electric (Coming Around)
Hidden Sign
On We Go
Dreamer I Know
Lost In Static
I Am Watching
Diary Of A Madman
Breathe Life

Нема коментара: