02.04.2013.

Tuzla: Festival „Balkan Unplugged“ od 7. do 9. juna

Pod sloganom "I kada nema struje neka bude muzika", Bosanski kulturni centar TK Tuzla u periodu od 7. - 9. juna 2013. godine organizovaće "Balkan Unplugged", Acoustic Rock Fest (BUARF), međunarodni festival u potpunosti posvećen akustičarskim izvođenjima u rock muzici

Festival je takmičarskog karaktera, na otvorenom i ono što je jako važno, jedini je takav festival u regiji. Lokacija Festivala je plato/park ispred zgrade Bosanskog kulturnog centra Tuzla koji se po prvi put koristi za ovakvu vrstu događaja.
Ideja festivala je oživljavanje i afirmacija akustičnih izvođenja u rock muzici, što je danas pomalo zaboravljena forma.
Kroz trodnevne aktivnosti radionica i muzičkih dešavanja u okviru festivala predstaviće se deset autorskih rock bendova sa područja Bosne, Srbije i Hrvatske, a muzički profesionalci će voditi dnevne radionice za decu i omladinu na teme vezane za akustiku i akustičarske rock svirke, održavanja i popravke akustičnih instrumenata.

Na kraju svake takmičarske večeri je predviđen koncert jedne od poznatijih rock grupa iz regije koji će takođe svirati Unplugged verzije svojih pesama.

Međunarodni žiri će odabrati učesnike festivala te tokom tri takmičarska dana pomno pratiti takmičarske bendove i na kraju odabrati pobednike festivala (prvo, drugo, treće mesto), a potom i dodeliti vredne nagrade bendovima ili pojedincima.

Konkurs za prijavu bendova na "Balkan Unplugged" festival je otvoren od 20. marta i traje do 20. aprila, javio je TIP.

Нема коментара: