5. 4. 2013.

Top 10: Pesme za poslednji oproštaj

Iako nije nešto o čemu bi trebalo da razmišljamo svakog dana, većina od nas bar jednom je pomislila da bi svoje poslednje zbogom volela da kaže uz zvuke neke pesme. Sinatra ili Bočeli – vi birate
Izvor: B92

Britanski list Dejli Telegraf objavio je listu deset najprikladnijih pesama za sahrane, koju su sačinili posetioci njihovog sajta. Nakon što pregledate britansku, recite nam kako izgleda vaša lista pesama najprikladnijih za nemili događaj.

10. Nat King Cole – Unforgettable

Nezaboravno – jedina reč koja opisuje ovu pesmu i avanturu zvanu život.


9. Celine Dion – My Heart Will Go On

Svakako neobičan izbor za pesmu za sahrane, s obzirom na to da je u pitanju tipična ljubavna balada. Očigledno je “Titanik”, film za koji je snimljena pesma, učinio svoje.


8. Vera Lynn – We’ll Meet Again
Hit koji je u anglosaksonskom području obeležio Drugi svetski rat, dramatična je balada o nadi u ponovni susret


7. Gerry & the Pacemakers – You’ll Never Walk Alone

Svojevrsna himna koju su “uspostavili” The Rodgers & Hammerstein izrasla je u jednu od pesama koje su obeležile brojne rastanke.


6. Westlife – You Raise Me Up

Originalno sminljena za duo Secret Garden, pesma je u Velikoj Britaniji doživela neverovatan uspeh kada ju je obradio tinejdžerski (muški) bend Westlife.


5. Robbie Williams – Angels

Pesma koju Britanci pevaju u svim prilikama, na svadbama i sahranama. Zbog toga ni ne čudi što se našla na listi.


4. Eva Cassidy – Over The Rainbow

Klasik koji pamtimo zahvaljujući Džudi Garland, u ovoj verziji dobio je sasvim drugačiju atmosferu i to samo zahvaljujući neobičnom vokalu prepunom emocija.


3. Bette Midler – Wind Beneath My Wings

Melodramatična melodija iz podjednako srceparajućeg filma “Plaže” lako mami suze i onima koji tvrde da su se odrekli emocija.


2. Sarah Brightman & Andrea Bocelli – Time to Say Goodbye

Sudar popularne i klasične muzike iz 1997. godine takođe se često nalazi pri vrhu ovakvih listi. Zanimljivo je pomenuti da je ovo najprodavaniji singl svih vremena u Nemačkoj.


1. Frank Sinatra – My Way

Francuska šansona u obradi Pola Enke i interpretaciji Frenka Sinatre već decenijama važi za pesmu koja najčešće svečano dočarava završetak jednog života.

Нема коментара: