6. 4. 2013.

Rolling Stones: Karte planule za tri minuta

Roling stounsi rasprodali su svih 65.000 karata za koncert u londonskom Hajd parku. “Stounsi” su u Hajd parku nastupili samo jednom, pre 44 godine

Svih 65.000 ulaznica za koncert Roling stounsa, 6. jula u londonskom Hajd parku, razgrabljeno je juče za samo tri minuta od puštanja u prodaju. Karte su koštale 95 i 300 funti (odnosno 112 i 354 evra). Fan-pit ne postoji, a organizatori su poručili obožavaocima da dođu što ranije na koncert, kako bi bili što bliže bini. Mada nije zvanično objavljeno, šuška se da će rok dinosaurusi, koji slave pola veka od prvog koncerta, u sklopu turneje “50 i odbrojavamo” održati još jedan koncert u Hajd parku, najverovatnije nekoliko dana ranije.

“Stounsi” su u Hajd parku nastupili samo jednom, pre 44 godine, tačnije 5. jula 1969. dva dana posle smrti svog gitariste Brajana Džonsa. Procenjuje se da je ovom besplatnom koncertu prisustvovalo između 250.000 i pola miliona fanova. “Kamenje” je tada predstavilo novog gitaristu Mika Tejlora, koji će se bivšoj grupi pridružiti i ovog leta na sceni u Hajd parku. Mik Džeger je na prvom koncertu u Hajd parku recitovao poemu “Adonis” Persija Šelija, a onda je u spomen na Džonsa, sa bine pušteno na hiljade leptira. Na sebi je imao belu tuniku, a u izjavi za radio Bi-Bi-Si je rekao:
- Ovoga puta pokušaću da poeziju svedem na minimum, ali nikad se ne zna. Hoću li nositi belu tuniku? Ne znam, sklon sam da garderobu izaberem u poslednjem minutu. Ali još mogu da obučem tu belu tuniku i zakopčam bele pantalone koje sam nosio pre 44 godine!

Нема коментара: