18. 4. 2013.

Noise Destruction: Laki je još nervozan

Novosadski DJ duo “Noise destruction”, koji spada u začetnike elektronske scene u Srbiji, nastupiće u petak (19.04) u klubu “The Tube”. Autori neprolaznog hita “Laki je malo nervozan” u Beograd dolaze posle punih šest godina pauze i obećavaju nesvakidašnju žurku
Izvor: B92

Sastav “Noise Destruction” formiran je 1992. godine, kad je naša DJ scena još bila u nastajanju, a čine ga Fakir i Z. Sećate li se kad je “to beše bilo”?

- Naše druženje je počelo krajem osamdesetih, a sve je krenulo iz entuzijazma i želje da podelimo novi talas muzike koji smo počeli da pratimo sa našom publikom. Tada je bilo skoro nemoguće doći do informacija i nove underground muzike iz inostranstva za razliku od danas. Nova muzika, ali i cela kultura koja nam se svidela je bila prava druga dimenzija u to doba krize.

Široj javnosti ste svakako najpoznatiji po legendarnom hitu koji sadrži niz citata iz čuvenih domaćih filmova “Laki je malo nervozan”.

- “Laki” nam je dosta toga omogućio iako nismo imali nikakve velike planove sa tim. Hteli smo da se dobro zabavimo, ali je “Laki” definitivno prerastao u hit koji i dan danas mnogi pamte i znaju. Nažalost, izgleda da je ta tema na našim prostorima još uvek aktuelna.


Koja je osnovna razlika između naše scene nekad i sad? I koliko nam je, po vašem mišljenju, u ovom trenuku jaka DJ scena?

- Dosta se promenilo. Nekad je bilo mnogo manje DJ-eva i žurki pa su, čini nam se, bile intenzivnije. Sad ih ima više i scena je u neku ruku jača, ali opet i slaba jer bi trebalo da imamo mnogo više internacionalno uspešnih likova. Potencijal svakako postoji.

Da ne zaboravimo, vi ste organizovali i prvi pravi veliki rejv događaj u Srbiji – kultnu “Techno Therapy” žurku 1994. godine u Novom Sadu, čiji rimejk je bio lani na istom mestu. Oba puta ste napravili i vizuelni šou kada ste na bini brusilicom isekli “peglicu“. Šta sad da očekujemo?


- Poslednji put smo u BG-u nastupali još 2007. godine sa “Chemical Brothers” u “Areni”. Zato smo odlučili da sada napravimo jedan zaista nesvakidašnji nastup, ali da biste saznali o čemu se radi moraćete da dođete da vidite sami! Takođe, kako bi se “izvadili” zbog dugačke pauze, odlučili smo da ulaz bude slobodan.

Нема коментара: