16. 4. 2013.

MTV: Želi da Srbiju i Beograd predstavi svetu

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin sastao se danas sa predstavnicima televizijske stanice "MTV Adrija", koji su istakli da žele da predstave Srbiju i Beograd svetu i da razgovaraju o projektima koje bi mogli da realizuju u našoj zemlji
Izvor: Tanjug

Kako je saopšteno iz Ministarstva omladine i sporta, u delegaciji kompanije bili su regionalni direktor za licence MTV UK Andrea Burns, direktor za događaje MTV UK Erik Alen i direktor MTV Serbia i glavni i odgovorni urednik MTV Adrija Ninoslav Jovanović. Borovčanin je u razgovoru sa predstavnicima MTV-a istakao da Vlada Srbije i Ministarstvo omladine i sporta prepoznaju značaj saradnje sa medijima.
- MTV ima direktan kanal komunikacije sa mladima, čije interese zastupa naše Ministarstvo, a edukacija mladih najlakša je kroz zabavu. Preko "Lav Festa" koji se održava u Vrnjačkoj Banji, čiji je medijski pokrovitelj MTV, Ministarstvo u javnost šalje poruku tolerancije i borbe protiv nasilja i govora mržnje - rekao je Borovčanin.


Erik Alen je objasnio da MTV želi da razgovara o projektima koje bi mogli da realizuju u Srbiji, sa ciljem njene promocije u svetu kroz popularnu kulturu i MTV kanale širom sveta.

MTV će promovisati Srbiju u svetu kroz popularnu kulturu

Jovanović je naveo da je MTV u mogućnosti da događaje koje je do sada organizovao u najvećim svetskim metropolama organizuje i u Srbiji, za šta im je potrebna pomoć i podrška Vlade Srbije.


Televizijska stanica "MTV Adrija" funkcioniše u okviru "Viakom korporacije", najveće globalne televizijske mreže za mlade na svetu i četvrtog po veličini svetskog medijskog konglomerata.


Kao lider na polju programa za mlade MTV je poznat kao organizator ekskluzivnih dešavanja, na kojima nastupaju najveće zvezde koje privlače milionski auditorijum, kao i velike investicije i sponzorstva, dodaje se u saoštenju.


Sa televizijskim kanalima prisutnim u više od 160 zemalja, "Viakom" stiže do 600 miliona gledalaca preko svojih kanala MTV, Viva, Vh1, Nikelodeon, BET netvorks, Komedi sentral kanali i Paramaunt pikčures.

Нема коментара: