25. 3. 2013.

My Chemical Romance: Gotovo je - nema više!

Već odavno mediji pišu o raspadu grupe My Chemical Romance, ali nakon izdavanja singlova "Surrender the Night" i "Burn Bright" u februaru ove godine, izgledalo je da se bend vraća. Međutim, umesto očekivanog novog studijskog albuma, stigla je oproštajna poruka
Izvor: Mondo

- Bila je velika privilegija biti u ovom bendu u prehodnih 12 godina. Bili smo na mestima o kojima nismo ni sanjali. Videli smo i iskusili stvari za koje nismo verovali da su moguće. Delili smo bine sa ljudima kojima se divimo, koji su naši uzori i što je najvažnije, sa ljudima koji su nam prijatelji. A sada, kao što je to slučaj sa svim velikim stvarima, došlo je i vreme za kraj. Hvala vam svima na podršci i na tome što ste bili deo ove avanture.

My Chemical Romance je rok bend iz Nju Džersija. Bend je dobio naziv po knjizi Irvina Velša "Ecstasy: Three Tales of Chemical Romance".


Bend su osnovali frontmen Džerard Vej i bivši bubnjar Met Pelisijer. Prva pesma koju su napisali "Skylines and Turnstiles" inspirisana je terorističkim napadom na Svetski trgovinski centar u Njujorku čiji je Džerard bio svedok. Ubrzo im se pridružio gitarista Rej Toro, zatim Džerardov brat Majki na bas gitari i Frenk Ajiro na gitari.

Na njih su najviše uticale grupe Queen, Thursday, Iron Maiden, The Misfits i Pink Floyd.

Нема коментара: