26. 3. 2013.

Feud: Novi singl – „Vlast“ (spot)

Kao što je pre nešto više od mesec dana najavljeno, Feud je objavio novi singl pod nazivom „Vlast“

- U vreme ekonomske krize, diktirane ekonomije, ponovnog jačanja desnice i levice u Evropi, osetili smo potrebu da uradimo ovakav spot, na temu totalitarizma. Želimo da opomenemo ljude kuda isključivost može da nas odvede. Narodi Balkana naviknuti da više cene lik nego delo, i koji ozbiljnost vlasti mere prema represivnim metodama koje ta vlast koristi protiv njih, vrlo lako mogu ponovo skliznuti u apsolutnu diktaturu - poručuju članovi benda.

Za singl „Vlast“ objavljen je i spot čiju režiju potpisuje Vladimir Talijan, koji je režirao i dobro poznati spot „Milion milja“.

Pogledajte spot za pesmu „Vlast“:





FEUD
Ramirez (osnivač,tekstopisac i jedan od frontman-a grupe Sunshine) osnovao je bend Feud 2010 godine.

Feud nije samo grupa. Feud je simbol. Simbol i opomena.
U današnjem svetu u kome vlada najsuroviji oblik liberalnog kapitalizma, gde je novac postao osnovno merilo i jedina vrednost,grupa Feud svojom muzičkom porukom želi da stane u odbranu osnovnih,a zaboravljenih vrednosti.

Odnosi u društvu, koji sve više podsećaju na poredak iz vremena najsurovijeg oblika feudalizma - gde je sacica bogatih vlastodrzaca upravljala imovinom i zivotima podanika - moraju da se menjaju.
Neophodno je vratiti se pravim vrednostima,koje su kroz vekove odrzale generacije ljudi u borbi za njihova osnovna prava dostojna coveka.
Vrednostima poput casti,postenja,viteskog ponasanja,ljubavi ali i vrednog rada u humanijim uslovima.
Feud se zalaze za ponovno uspostavljanje takvog drustvenog poretka i sistema vrednosti.

Drustva u kojim ce se voditi racuna o individualnim kvalitetima,i koji ce razvijati nezavisne i jake pojedince ,bez obzira na njihovu stalesku i drustvenu pripadnost.

Нема коментара: