25. 3. 2013.

Albarn i Gallagher: Nakon 20 godina zakopali ratnu sekiru i zasvirali

Pevač Blura i gitarista Oasisa podelili su pozornicu londonskog Albert Halla na humanitarnom koncertu za decu oboljelu od raka

Dve najveće ikone brit popa devedesetih - Damon Albarn i Noel Gallagher - konačno su zakopali ratnu sekiru i stavili tačku na "i" animozitetu koji je trajao punih dvadeset godina, još od vremena dok su se Blur i Oasis "tukli" za prva mesta top lista.

Pevač Blura i gitarista Oasisa podelili su pozornicu londonskog Albert Halla na humanitarnom koncertu za decu oboljelu od raka. U izvođenju akustične verzije Blurovog hita "Tender", učestvovali su i Michael Horowitz, Blurov gitarista Graham Coxon i legendarni Paul Weller, koji je ovog put gitaru zamenio bubnjevima.


Kako javlja NME, publika je ostala šokirana kad je Albarn na rasprodatom koncertu u jednom trenutku s pozornice pozvao Noela, a ovaj se bez prethodnih najava pojavio na pozornici.

Višegodišnja infantilna svađa Albarna i Gallaghera svojevremeno je eskalirala do otvorene mržnje, a među najupečatljivijim trenucima izdvaja se Gallagherova izjava da se "nada kako će Albarn dobiti AIDS i umreti".

Нема коментара: