21. 9. 2012.

The Frajle: Naš prvi album sa putovanja

Nakon singlova „Ich liebe dich“, „Štiklice“ i „Fina“, najavljivani album “Naš prvi album sa putovanja” ženskog novosadskog sastava The Frajle konačno je spreman za dalje putovanje

Album je nastajao između 2009. i 2011. godine, a sniman je u Beogradu, u studiju “Go Go”, od avgusta 2011. do aprila 2012. Producent albuma je Vojislav Aralica, na koga su Frajle posebno ponosne jer je uspeo njihovu energiju, koja je svojstvena njihovim nastupima uživo, da prenese u muzički studio i oblikuje muziku na najlepši način. Aralica, koji je poznat i priznat muzički producent u regionu (producent je Zdravku Čoliću, Bajagi…) i sam je izjavio da mu je bio izazov da “četiri strane sveta”  spoji u jednu tačku; muzički je to trebalo napraviti tako da se oseti prisutstvo svake frajle, a da opet bude zaokružena celina.

Frajle su ovaj album započele krajem 2010. godine singlom „Ich liebe dich“, koji je propratio videospot, a kao aranžer i muzički producent pojavljuje se Aleksandra Milutinović (kantautorka koja je napisala pesme za Ninu Badrić, Tonyja Cetinskog…).

Kako sam naziv kaže, ključna inspiracija devojkama su bila upravo putovanja. Jedina pesma koju devojke ne potpisuju je “Žena na sve spremna” kompozitora Zorana Simjanovića.

Pesme su nastajale u automobilima, avionima, brodovima, u raznim gradovima, hotelima, u kuhinji, na svim običnim i neobičnim mestima. Od “vojvođanskog tanga” do “ženskog bećarca”, Frajle će svojom muzikom pokušati da vas vrate u neka davna vremena, kad se plesalo, kad se verovalo u ljubav, kada su se ljudi više radovali muzici i pesmi.

Više o Frajlama potražite na: www.frajle.com.

Нема коментара: