18. 9. 2012.

MTV EMA 2012: Objavljene nominacije

MTV je objavio imena pet izvođača iz regiona koji će se takmičiti za nagradu Best Adria Act na ovogodišnjoj dodeli evropskih MTV nagrada (EMA – Europe Music Awards), koja će se održati 11. novembra u Frankfurtu, Nemačka, sa početkom u 22h. Izvođači nominovani u kategoriji Best Adria Act su: • Elemental • MVP • T.B.F. • Trash Candy • Who See
Izvor: KontraWeb

Glasanje za Best Adria Act počinje danas, 17. septembra, na adresi www.mtvema.com i trajaće sve do 14. oktobra u ponoć, kada ćemo dobiti pobednika.

O nominacijama su izjavili:
Elemental: "Srećni smo zbog nominacije! Napokon! Glasajte za nas jer mi nudimo nova radna mesta (trebaće nam produkcijska ekipa, stilista i potparol, ako pobedimo), viši standard (rakija za sve!) i stabilni kreditni rejting (podići ćemo kredit zbog putovanja).
Elemental ide do kraja!"

MVP: "Ova nominacija nam puno znači, jer potvrđuje da se nase poruke čuju izvan Srbije i definitivno nam je dala podstrek za naredne projekte. Hvala MTV! "

T.B.F.: "Jako smo srećni zbog MTV nominacije! S obzirom da je za kraj decembra najavljen smak sveta, drago nam je da ćemo se takmičiti u poslednjoj godini."

Trash Candy: "Kad smo saznali za nominaciju, ostali smo bez reči! Totalno smo oduševljeni jer nam bend znači sve o čemu smo ikada sanjali – da pravimo muziku koja će se ljudima dopasti. Nije li to smisao bavljenja muzikom? Hvala MTV!"

Who See: "Velika je čast i zadovoljstvo biti nominovan za ovako prestižnu nagradu, narocito zbog toga sto je Who See prvi izvođač koji je nominovan iz Crne Gore. Hvala MTV-ju na ukazanom poverenju, svim fanovima koji su naš singl 'Reggaeton Montenegro' drzali pet sedmica na prvom mestu MTV top liste regionalnih hitova. Nadam se da će nas podržati i u ovoj trci za Best Adria Act. Deda i ja nismo bili u Frankfurtu do sada. Bilo bi sjajno kada bi mogli otići do tamo, popiti koje tamošnje pivo, a možda sročiti i po koju koju rimu za naredni album."

Glasajte za svog omiljenog regionalnog izvođača na mtvema.com!
MTV je danas otkrio nominacije za svoju godišnju proslavu najvećih muzičkih izvođača sa svih strana sveta. Pop princeze Rihanna i Taylor Swift vode sa šest, odnosno pet nominacija, dok Justin Bieber i Katy Perry imaju po četiri nominacije za nagradu EMA. Sledi ih dosta izvrsnih izvođača, uključujući Lady GaGu, Nicki Minaj, Lanu Del Rey i nove zvezde Carly Rae Jepsen i fun. s po tri nominacije.

Devetnaesta godišnja dodela MTV EMA prenosiće se uživo u nedelju 11. novembra, u 22 h, iz frankfurtske istorijske dvorane Festhalle preko MTV kanala širom sveta. Od danas, ponedeljka, 17. septembra, gledaoci mogu da glasaju za sve EMA kategorije, uključujući Najbolji novi izvođač, Najbolji izvođač uživo i ostale na www.mtvema.com online.

Glasanje za EMA kategorije biće otvoreno do 23:59 u petak, 9. novembra 2012. Rihanna i Taylor Swift takmičiće se za nagradu Najbolji ženski izvođač i Najbolji pop izvođač, a boriće se i protiv ostalih modnih trendsetera u novoj kategoriji Najbolji izgled, u kojoj će biti nagrađene zvezde s najoriginalnijim i najupečatljivijim stilom na muzičkoj sceni.

Rihanna se također takmiči u kategoriji Najbolja pesma i Najbolji spot za svoj megahit “We Found Love", kao i u kategoriji Najstrastveniji fanovi, dok je Taylor Swift dobila nominacije u kategorijama Najbolji izvođač uživo i Najbolji World Stage nastup. Odmah nakon prošlogodišnjeg osvajanja nagrada u kategorijama Najbolji muški izvođač i Najbolji pop izvođač, Justin Bieber bi opet mogao osvojiti iste dve nagrade, a nominovan je takođe u kategoriji Najbolji World Stage nastup i Najstrastveniji fanovi, dok će se dvostruka voditeljka dodele EMA Katy Perry boriti u kategorijama Najbolji ženski izvođač, Najbolji pop izvođač i Najbolji spot za pesmu “Wide Awake” i za nagradu Najstrastveniji fanovi.

Takođe, zbog ponovnog uzleta elektronske muzike, MTV opet uvodi kategoriju Najbolji elektronski izvođač kako bi odao počast najvećim imenima u tom žanru. Ostale važne nominacije za EMA nagrade imaju Lady GaGa, Carly Rae Jepsen, fun., Lana Del Rey, Nicki Minaj, Jay-Z, Kanye West, s po tri nominacije, dok se Green Day, Gotye, Pitbull, Rita Ora, Flo Rida, Muse, Arctic Monkeys, Jack White i One Direction nadmeću za dve nagrade.

MTV će uskoro objaviti imena izvođača i prezentera na dodeli EMA. Dodela nagrada MTV EMA je MTV-jeva globalna proslava najvećih muzičkih zvezda. Već drugu godinu zaredom MTV poziva fanove širom sveta da svojim glasom odluče koji umetnik zaslužuje nagradu Najstrastveniji fanovi.

Što je više fanova uključeno u EMA sadržaje na MTV-jevim digitalnim platformama u nedeljama pre dodele, toliko njihovo učestvovanje i bodovi povećavaju šanse njihovih omiljenih izvođača da 11. novembra osvoje nagradu Najstrastveniji fanovi.

Ove godine vraća se i kategorija Worldwide Act koja slavi svu širinu muzike koju MTV nudi, predstavljajući izvrsne izvođače sa svih strana sveta. Fanovi će moći da glasaju za izvođača/grupu sa svog područja od danas, ponedjeljka, 17. septembra, a lokalni pobednici takmičiće će se za regionalnu titulu od ponedeljka, 15. oktobra. Nominovani u kategoriji Worldwide Act iz svih regija (Evropa, Latinska Amerika, Severna Amerika, Azijsko-pacifička regija i Afrika/Indija/Bliski istok) biće proglašeni u nedelji posle 30. oktobra i boriće se za “Worldwide Act” nagradu. Pobednik će biti proglašen na svečanosti dodele u Frankfurtu.

Нема коментара: