19. 9. 2012.

Kornelije Kovač: Nema baš nikakve šanse da se Korni grupa opet okupi

- Meni se to ne isplati, ali ne u financijskom nego u kreativnom smislu: da bi svirali onako dobro kao nekad, trebali bi vježbati najmanje godinu dana. A ja nemam volje trošiti toliko vremena i energije za samo dva-tri povratnička koncerta, kaže osnivač kultne jugoslavenske grupe
Izvor: Novi list

Legendarni Kornelije Kovač je jedan od najpopularnijih i najkvalitetnijih jugoslavenskih pop/rock glazbenika svih vremena. Djed, otac, majka i brat su mu bili glazbenici, pa nije ni čudo što se i on počeo baviti glazbom, a ni što obiteljsku tradiciju nastavljaju i njegove kćeri.

U rujnu 1968. godine Kornelije u Beogradu osniva Korni grupu koja je 1974. predstavljala Jugoslaviju s pjesmom »Moja generacija« na izboru pjesme Eurovizije.


Nakon sedam godina rada tijekom kojih je Korni grupa dostigla kultni status u Jugoslaviji, skupina se raspada i Kornelije Kovač počinje pisati za druge izvođače. Pogotovo za Zdravka Čolića.

Dugi niz godina radi i u Velikoj Britaniji i Španjolskoj. Iako bi mogao ljenčariti i živjeti od autorskih tantijema 70-godišnji Kornelije Kovač ne miruje.

Ovog mjeseca izlazi CD »Piva klapa Kornelija« na kojoj klapa Cambi iz Splita pjeva deset njegovih hitova, a i kao gost kruži regijom s koncertom Indexi i prijatelji.

S Kornelijem Kovačem poveo se razgovor o inspiraciji, može li se nekog naučiti komponirati, o skladanju po narudžbi, o tome po kojim pjesmama želi da ga pamte i zašto je počeo pisati knjige. Razgovarali smo i o tome hoće li se ikad ponovo okupiti Korni grupa.

Нема коментара: