20.01.2012.

Poezin.net: Protest protiv napada na hip-hop kulturu i omladinu

Organizacija Poezin je medijima poslala pismo u kome je protestuje zbog napada na hip-hop kulturu i konkretno Sajsi MC u emsiji Da Možda Ne Olivere Koavčević na RTS-u

Prenosimo pismo u celosti:
U emisiji Olivere Kovačević "Да Можда Не : Музички идентитет Срба - свилен конац" sasvim neopravdano napadnuta je hip-hop kultura u Srbiji.

U emisiji čiji video zapis možete pogledati na sledećem linku, napadnuta je hip-hop pevačica Ivana Rašić (Sajsi MC) i njena pesma MAMA koja govori o sponzorušama i negativnim tendencijama u društvu. .
 Pomenute su reč cenzura i zabrana ovakve muzike, što je neverovatno za jedan javni servis koji treba da ima više sluha za omladinu i za hip-hop kulturu koja je u poslednjih nekoliko decenija postala opšteprihvaćena kultura u većini zemalja u svetu. U pomenutoj emisiji, sasvim opravdano se govori o zaštiti tradicionalnih vrednosti i narodne muzike ali je neverovatno koliko državni servis i učesnici emisije nemaju ni sluha ni razumevanja za internacionalnu kulturu mladih koja je isto tako legitimna kao i tradicionalna kultura.

Poezin kao organizacija koja se bavi izvođačkom poezijom i hip-hop kulturom, želi da vam ukaže na ovaj nečuven napad na sve što nije tradicionalno i što učesnici emisije niti su razumeli niti im je preneto od strane voditeljke programa na pravi način.

Kraj ove emisije gde se napada omladina, hip-hop i vodi rat protiv omladine, je sramota za Srbiju!


Нема коментара: