20. 1. 2012.

Goran Bregović: Završava "Šampanjac za Cigane" (video)

Svetska premijera novog Breginog albuma "Šampanjca za Cigane" biće održana na koncertu u sarajevskoj Zetri 24. marta

Iako je do koncerta Gorana Bregovića, zakazanog za 24. mart u sarajevskoj Zetri, ostalo više od dva meseca, već se oseća predeuforija zbog ovog muzičkog spektakla. Dok u Bosni i Hercegovini traje rezervacija ulaznica, Bregović u svom studiju u Beogradu završava novi muzički materijal pod nazivom "Šampanjac za Cigane", koji će svetsku premijeru imati upravo na koncertu u Zetri.
U neformalnom razgovoru rekao je kako ima mnogo posla i da se zbog snimanja sprema u Irsku, London, Rio de Žaneiro.
Veliko zanimanje u javnosti izazvala je informacija da će Goran na sarajevski koncert pozvati svu trojicu pevača Bijelog dugmeta - Željka Bebeka, Mladena Vojičića Tifu i Alena Islamovića.
- Jeste, to je moja ideja, nemojte dalje o tome - kratka je Bregovićeva poruka.

Goran Bregović sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane okončao je upravo američku turneju, na kojoj je izveo i neke od numera koje će se naći na njegovom novom albumu.

Radi se o pesmama koje je Brega snimio s poznatim grupama Gipsy Kings i Gogol Bordello i, kako je rekao američkim medijima, one će se naći na novom CD-u koji planira da objavi u februaru ove godine. Album će se zvati "Šampanjac za Cigane" i biće svojevrstan nastavak njegovog materijala "Alkohol".


- Februar jeste termin koji smo planirali, ali može se desiti da album bude objavljen i ranije. Uglavnom, posao je okončan, izjavio je Raka Marić, Bregin producent i prijatelj.

Govoreći o novom albumu Bregović je istakao da, iako se radi o muzici za radovanje i veselje, ona treba da podstakne ljude da prihvate cigansku kulturu, podjednako kao i njihovu muziku.

Po završetku velike američke turnje Bregović putuje za Rusiju, gde će održati nekoliko koncerata u Sibiru.

Нема коментара: