10. 2. 2012.

MTV: Rekordna godina za muzičke spotove

Kompanija „MTV International“ objavila je 8. februara imena dobitnika ovogodišnjih „MTV Video Play“ nagrada koje se dodeljuju za spotove koji su se tokom protekle godine najviše puta emitovali na međunarodnoj MTV mreži
Izvor: B92

Prvi put do sada nagrade u „Dvostruko platinastoj kategoriji“ (više od 20 000 emitovanja) dodeljene su za osam spotova. Priznanja u ovoj kategoriji dobili su Jessie J, Adele, Katy Perry, Jenifer Lopez, LMFAO, Maroon 5 i Bruno Mars.
Izvršni potpredsednik u kompaniji „Viacom International Media Networks“, Bruce Gillmer, ovim povodom je izjavio: „MTV Video Play nagrade su savršen primer toga kako MTV pruža podršku umetnicima na globalnoj skali u kojoj nema premca, i kako im pruža priliku da se povežu sa fanovima iz svih krajeva sveta.“

Mladi pevač Bruno Mars postavio je rekord jer je prvi izvođač u istoriji MTV-a koji je iste godine dobio čak dve „Dvostruko platinaste nagrade“. Obe njegove pesme „Grenade“ i „The Lazy Song“ emitovane su po više od dvadeset hiljada puta.

U „Platinastoj kategoriji“ za koju je po spotu potrebno više od 10 000 emitovanja, po prvi put jedan izvođač osvojio je čak četiri nagrade. To je David Guetta, čiji su spotovi za pesme „Who's That Chick (feat. Rihanna)“, „Without You (feat. Usher)“, „Where Them Girls At (feat. Flo Rida & Nicki Minaj)“ i „Sweat (Snoop Dogg vs David Guetta)“ beleže impresivnih četrdeset pet hiljada emitovanja.


Lady Gaga, Britney Spears i Rihanna osvojile su po tri „Platinaste nagrade“. Takođe, po prvi put čak četrnaest spotova zabeležilo je preko 5000 emitovanja i tako se kvalfikovalo za „Zlatnu kategoriju“.

Preko šezdeset televizijskih kanala sa četiri kontinenta prilažilo je svoje statističke podatke o emitovanju spotova u periodu od 1. januara do 31. decembra (ne uključujući teritoriju SAD, gde se vode posebne statistike), i na osnovu njih najpuštaniji spotovi nagrađeni su MTV Video Play nagradom.

Spisak spotova koji su dobili MTV Video Play nagrade u „Dvostruko platinastoj kategoriji“ za prethodnu godinu:
    Adele - "Rolling In The Deep"
    LMFAO - "Party Rock Anthem"
    Maroon 5 - "Moves Like Jagger"
    Jessie J - "Price Tag"
    Bruno Mars - "Grenade"
    Jennifer Lopez - "On The Floor"
    Katy Perry - "Last Friday Night (T.G.I.F.)"
    Bruno Mars - "The Lazy Song"

Нема коментара: