20. 1. 2012.

Damir Avdić: Servirao album besplatno, a oni ipak plaćaju

Pesnik, pisac, gitarista i perfomer - Damir Avdić, kojeg nazivaju i neposrednim komentatorom društva, direktan je u svakom pogledu, u šta se možete uveriti i slušajući njegov novi album "Mein Kapital", koji je obožavaocima servirao besplato, ali ga neki radije plaćaju

Godina i po je prošla od izlaska hvaljenog albuma Damira Avdića "Život je raj", a sada je tu i friški "Mein Kapital", koji sadrži 12 pesama, koje brutalno realno govore o našoj sumornoj svakodnevici.
Avdić ne želi da menja svet već pojedinca. Ukazuje na propale norme, pretvaranja i laži, na zatvaranje očiju i traženje utehe u prošlosti koje se sećamo selektivno.
Na novom albumu nije propustio priliku da progovori o temama i pojmovima kojima se mnogi rado i često nabacuju, bez ikakvog propitivanja njihovog pravog značenja, poput religije, Boga, slobode, demokratije, antiglobalizma… To je napravio na sebi svojstven način – bez dlake na jeziku, bez ulepšavanja i s puno crnog humora.
A kako zvuče poeme s novog albuma možete besplatno "skinuti" i preslušati ovde!


Uprkos tome što je ovaj najpoznatiji tuzlanski underground umetnik, novi album ponudio besplatno i to pre nego se našao na policama dućana, dao je mogućnost da njegovi obožavaoci sami odaberu cenu. Verovali ili ne, neki ostavljaju novce i dokazuju teoriju - "dobro se dobrim vraća".

Нема коментара: