16. 1. 2012.

The Beatles: Kako su ih diskografi odbili pre pola veka

- Bendovi s gitarama su na zalasku, gospodine Epstein, glasio je službeni razlog odbijanja jednog benda pre pola veka. Benda koji je redefinisao popularnu muziku

- Bili su prilično uplašeni. McCartney nije mogao otpevati nijednu pesmu, bio je nervozan i glas mu je pucao. Zbunjivala ih je crvena lampica, pa smo pitali bi li je mogli ugasiti, no odgovorili su nam da ona mora svetleti, inače bi neko mogao ući u studio, priseća se Neil Aspinall tog 1. januara 1962. godine.
U tom periodu on je bio pomoćnik za opremu sastava koji su činili gitaristi John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i bubnjar Pete Best. Lovac na talente izdavačke kuće “Decca Records” Mike Smith čuo je momke kako sviraju u liverpulskom klubu “Caver Club”. Mada nije bio oduševljen, ponudio im je mogućnost da snime demo verzije nekih pesama u studiju.


Stvari su tog 1. januara krenule naopako jer je Smith kasnio na zakazanu audiciju. - Bio sam prilično ljut. Ne zato što smo bili uzbuđeni jer snimamo svoje pesme, već zato što smo osećali da nas tretiraju kao ljude koji nikom nisu važni, ispričao je Epstein.

Osim njih, na audiciju se tog dana pojavio i sastav The Tremeloes koji je imao više sreće. Smith je odabrao njih za saradnju, jer mu se činilo da je mnogo teže održavati kontakt sa bendom koji živi "čak" u Liverpulu.

- Bendovi s gitarama su na zalasku, gospodine Epstein, stajalo je u službenom saopštenju kojim su Liverpulci odbijeni. Saopštenje je potpisao Dick Rowe, koji će kasnije postati poznat kao čovek koji je odbio jedan od najslavnijih bendova, poznatih pod nazivom The Beatles.


Нема коментара: